Ani Hava Değişimi Hastalıklara Davetiye Çıkarıyor

Tarih : 2012-08-29 / Kategori : Genel Haber

Ani Hava Değişimi Hastalıklara Davetiye Çıkarıyor

Iğdır Devlet Hastanesi Aile Hekimi Uzman Dr. Ercan Aras, son günlerde hava sıcaklarında yaşanan ani hava değişiminin hastalığa davetiye çıkardığını bildirdi.

Dr. Ercan Aras, yaptığı açıklamada, mevsim geçişlerinde yaşanan ani ısı değişikliklerinin, vücudun savunma mekanizmasını zayıflattığını belirtti. Aras, mevsim geçişlerindeki ısı değişikliklerinden etkilenip hasta olmamak için dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, ani hava değişikliklerinin grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların yayılmasında önemli bir faktör oluşturduğunu söyledi.
Aras, şunları kaydetti:
"Hava koşullarının değişmesi ısı düzenleme mekanizmalarını hazırlıksız yakalayarak hastalık nedeni olabilir. Bağışıklık sistemi de bu mekanizmalarla beraber çalıştığından vücut direnci düşebilir. Yaşamın devamı için insan bedeninin 36,5-37 derece olması gerekmektedir. Özellikle mevsim geçişleri ani hava değişiklerinin yaşandığı dönemlerdir. Gece gündüz ısı farkı, nem ve basınç farkları havada dolaşan partikül miktarlarında değişimler yaratır. Dolaşan partiküllerin enfeksiyon etkeni olabilmesi, partikül sayısının yükü, hastalık yapma gücü, konakçının savunmasının direncine bağlıdır."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.