Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Tarafından İşgücü Piyasası Araştırması yapılacak

Tarih : 2012-09-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Tarafından İşgücü Piyasası Araştırması yapılacak

Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ilimizin işgücü profilinin çıkarılmasına yönelik İşgücü Piyasası Analizi yapılacaktır. Iğdır ilinin işgücü piyasası ihtiyaçlarını belirlemek, işgücü piyasasını hem arz hem talep yönünden incelemek ve piyasadaki temel eğilimleri belirlemek bu çalışmanın ana hedefidir.

İşgücü Piyasası araştırmasının, Çalışma ve İş Kurumu Iğdır İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla 10 Eylül 2012 ile 31 Ekim 2012 tarihleri arasında 10 ve üzeri istihdamlı iş yerlerine yönelik yapılacağı belirtildi. Bu araştırma ile ilgili Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Bülent DİLMEN; “İşgücü Piyasası Talep  Araştırmasının amacının, ilimizde istihdam ve işsizlik sorununu ve bu sorunların çözümüne yönelik işgücü yapısını belirlemek ve sektörler bazında personel, eğitim, nitelik ve benzeri ihtiyaçların belirlenmesine yönelik bilgi derlenmesini sağlamak olduğunu açıkladı. İşgücü arzının ve talebinin ölçülmesinde, ihtiyaç duyulan işgücü eğitim ve becerilerinin tespitinde  TÜİK’le birlikte IĞDIR il genelinde yaklaşık 162 firma belirlenmiş olup, belirlenen bu firmalarla yüz yüze yapılacak çalışma neticesi ile elde edilen verilerden ilimizin işgücü yapısı hakkında rapor hazırlanaılacağını” dile getirdi.
Bu kapsamda; il düzeyinde işgücünün yapısı, çalışanların sektörler bazında mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, il düzeyinde ihtiyaç duyulan işgücünün eğitim ve beceri durumları, işverenlerin temininde güçlük çektikleri meslekler ve teminde güçlük çekme nedenlerine ilişkin beyanları, yıl içerisinde işe giriş ve işten çıkışlara ilişkin beyanları, 2012 yılı sonunda ve 2013 yılı ortasında gelecek dönemlere ilişkin işgücü piyasasında mesleki değişim eğilimlerini derlemek amacıyla ‘2012 Yılı İl İşgücü Piyasası Analizi’ gerçekleştirilecektir.

Facebook Beğenenler

  1. eleştirmen 2012-09-16 22:00:07

    ne kadar saçma. 10 işçi çalıştıran 162 işyerine bakacaklamış. Iğdır genelinde zaten 50 den fazla otel var. sadece bu otellerde çalışan bayanlara baksalar yeterli :)

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.