Iğdır Emniyetinde Devir Teslim Töreni

Tarih : 2012-09-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Emniyetinde Devir Teslim Töreni

İbrahim Karadağ’ın Iğdır  Emniyet Müdürlüğüne atanması ile Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay Iğdır’a  veda ederek Sivas Emniyet müdürlüğüne gitti.

Son kararname ile Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay’ın Sivas iline atanması ile yerine İbrahim Karadağ atanarak görevi Selçuk Kızılay’dan devraldı. Görev teslim töreninde duygulu anlar yaşandı.
Iğdır  Emniyet Müdürlüğü Gaffar Okan salonunda yapılan devir teslim törenine Iğdır valisi Ahmet Pek, protokol üyeleri, vatandaşlar ve tüm birim amirleri katıldı. Sivas iline atanan Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, konuşmasında “Iğdır’da 1,5 yıldır görev yaptığını söyleyerek `Iğdır’ı unutmam mümkün değil. Kalıcı dostluklar kazandım, Rize basını ve halkından büyük ilgi gördüm. Iğdır’da İnsan odaklı çalıştık. Birlik beraberliği kanaat önderleri ile iş birliği yaparak sağladık. Huzurlu bir şehri  kendisine devrediyorum. Iğdır’a atanan İbrahim Karadağ eski tanıdığım bir arkadaşım ve görevi gönül rahatlığı ile kendisine teslim ediyorum.” dedi.
Iğdır  Emniyet Müdürlüğüne atanan İbrahim  Karadağ ise ”Bayrağı en yükseğe çıkarmak için Iğdır’ın huzuru için 7 gün 24 saat çalışacağım. İnsan odaklı çalışmalarımız olacak, insana hizmet ediyoruz. Sayın başbakanımızın dediği gibi Edabalı’nın söz “İnsanı yücelt ki devlet yaşasın” ilkesi ile çalışacağım. Ekip ruhu ile çalışacağım, suç ve suçluyla mücadele de halkın desteğini yanımıza alacağız, halkın desteği olmadan başarı gelmez, amacımız suçu önleyici çalışma olacak, suç olmadan önlemek bizim işimiz olmalı, Suçluyu yakalamadan önce suçu önlemek bizim işimiz olacak. Gücümüzü halktan alacağız, toplumun desteklemediği hiçbir kurum veya kuruluş başarılı olamaz, Toplum Destekli polislik projesi kapsamında tüm kapılarımızı halkımıza açacağız. Denetlenebilen, hesap veren, şeffaflık ve verimlilik esasları ile hizmet alan değil, Hizmet veren bir ruhla uluslar arası standartlarda yaşanabilir bir huzur şehri olmak için çalışacağız. Bize verilecek en büyük ödül, sıcaklık ve samımı bir tebessüm olacaktır. Beni bu göreve layık gören büyüklerime teşekkür ederim” dedi.
Iğdır Vali Ahmet Pek’de “her iki arkadaşımızda değerli insanlardır. Selçuk Kızılay arkadaşım 1.5 yılda Iğdır da çok iyi işler yaptı. Bizim görevimiz insana yatırım yapmak ona değer  vermektir. Suç oranını düşürebilirsiniz ama insanı kazanmazsınız. Önemli olan insanı kazanmaktır. Devlet bize hizmet için para veriyor görevimizi tam yapcağız. İbrahim beyde bölgeyi bilen başarılı bir arkadaşımızdır. Iğdır da da başarılı olacaktır. Durmaksızın çalışacağız dünya konjoktörü böyle istiyor. Bölgede güçlü sözü geçen ülke olmak için çalışacağız. Bunun için engeller var yeneceğiz. Lider ülke olmalıyız bunun için gerekirse can vereceğiz. Güven duyulan güven veren ülke olacağız. Yeni emniyet müdürü burada başarılı olmak zorundadır. Olacaktır da görevini en iyi şekilde yapmalıdır.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Selçuk Kızılay, Emniyet Müdürlüğü sancağını yeni Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ’a teslim etti. Duygulu anların yaşandığı törenin ardından Selçuk Kızılay, merasim kıtasını selamlayarak Iğdır’dan  ayrıldı.
Törene Garnizon komutanı ve 5. Hudut alay komutanı piyade  Kur. Alb. Hidayet Arı,  Cumhuriyet başsavcısı Ümit Arslan, Ağır ceza reisi  Mustafa Çolaker, Jandarma Alay Komutanı Albay Erdem Yılmaz, Ak Parti il başkanı Mustafa Buluş, İl özelidaresi genel sekreteri Ferhat Akkuş ve protokol üyeleri katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.