Vali Ahmet Pek'in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Tarih : 2012-09-18 / Kategori : Genel Haber

Vali Ahmet Pek'in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Değerli Iğdırlılar;    Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesi'nin verilişinin 90. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Gününü kutlamanın kıvancı içindeyiz.

Aziz Milletimizi ve Vatanı korumak görevimizdir. Bu uğurda can vermek, bedenini bu uğurda sarf etmek onurdur. Vatanımızın ve Milletimizin bu zamana kadar gelmesi, ayakta kalması Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesinde olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanının verilmesinin yıl dönümü olan bu günü saygı ile dile getirmek ve şerefli Gazilerimizin gününü kutlamak şerefimizdir.
Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz.19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde ‘Gaziler Günü’ olarak anılması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir.
Bu anlamlı günde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şanlı milletimizin bağrından çıkarak vatanın ve milletin birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman
gurur duyduğumuz gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Gazi ve şehitlerimizin
yakınlarına sahip çıkmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara yardımcı olmak, onlara şükran borcumuzun ifadesidir.
Bu vesile ile Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin
bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz
şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, kutsal görevlerini yerine getirirken
yaralanan, sakatlanan ve hayatta olan gazilerimizin de Gaziler Günü’nü kutlayarak, gazilerimize azami ihtimamı ve saygıyı her zaman gösterme sorumluluğunun bilincinde olan tüm Iğdır halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Ahmet PEK
Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.