Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır şube başkanı Serdar Ünsal, ”Alican sınır kapısı açılamaz”

Tarih : 2012-09-18 / Kategori : Genel Haber

Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır şube başkanı Serdar Ünsal, ”Alican sınır kapısı açılamaz”

Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır şube başkanı Serdar Ünsal,  Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’nun “Alican Sınır Kapısı mutlaka açılmalıdır” sözüne tepki gösterdi.

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, beraberindeki VATSO Meclis Başkanı Ata Altay ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ayinin yapıldığı Akdamar Adası'na gitmesi burada gazetecilere “bizim için menfaat ekonomik yönü önemli, Yurt dışından gelen Ermeniler burada. Ermenistan'dan katılım çok az. Akdamar Adasının ilimizin tanıtımında önemli bir yeri var. Yapılan çalışmalar yeterli mi, değil. Alican Sınır Kapısı mutlaka açılmalıdır. Eğer bu kapı açılırsa 2 saatte Van'dan Ermenistan'a gidebileceğiz. Örneğin 2 bin kişi burada bulunuyorsa ve her biri bin dolar bırakırsa, ilin ekonomisine 2 milyon dolarlık bir katkı girer. Bu da ekonomiyi canlandırır. Bizi ekonomik yönü ilgilendiriyor.” sözünün kabul edilemeyeceğini Ermenilerin işgal ettikleri topraklardan çekilmedikçe Alican sınır kapsının açılmasının söz konusu olamayacağını belirterek, her şey ekonomi ve menfaat değildir. Ermenilerin amaçları gayeleri belli her alanda Türk düşmanlığı yapıyorlar. Bugün kardeş ülke Azerbaycan’ın toprakları işgal altında bir milyon kaçkın var  bunlar göz önündeyken sınır kapısını açmak ne kadar doğru olur. Kardeşlik, iki devlet bir millet ilkesi nerde kalır. Sayın başkanı olaya ekonomik değil milli ve dini açıdan bakmaya davet ediyorum.” dedi.
Ünsal, Ermeniler gerçekten barış istiyorlarsa sınır kapılarının açılmasından yana iseler işgal ettikleri topraklardan çekilsinler. Alican sınır kapsını açalım.Ekonomik olarak Ermenistan rahatlasın sayın başkan Mirza beyde 2 saatte Erivan’a gitsin gelsin. Biz sınırda yaşayan insanlar olarak Alican sınır kapsının açılmasını istemiyoruz. Ekonomik olarak Iğdır’a verecek bir şeyleri yoktur.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.