Karakoyunlu İlçesinde Bir Bulvara İlham Aliyev Adı Verildi

Tarih : 2012-09-26 / Kategori : Genel Haber

Karakoyunlu İlçesinde Bir Bulvara İlham Aliyev Adı Verildi

Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesinde belediye meclisinin aldığı bir kararla bir bulvara İlham Aliyev adı verildi.

Türkiye ile Azerbaycan´ın kardeş iki devlet ve kardeş millet olduğunu söyleyen  Ak Parti Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, ”Türk Dünyası'nın renkli simalarından Sayın İlham Aliyev'in ismi 04.09.2012 tarih ve sayılı meclisin salt çoğunluğu ile verilmişti. Buradaki amaç Kardeş Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in ismi Karakoyunlu'da yaşatmaktır. Bizim Azerbaycan ile olan kardeşlik  ilişkisi tarihe dayanmaktadır. Biz iki devlet bir milletiz. Bugün Azerbaycan’da da bazı caddelere Atatürk ‘ün adı verilmiştir. Böyle hizmetler ilçe halkımızın, Azerbaycan’a olan dostluğumuzun  göstergesidir. Azerbaycan bugün İlham Aliyev sayesinde  siyasi ve ekonomik açıdan önemli gelişmeler kaydetmiştir. Türkiye ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem vermiştir ve bu ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadığı için bizde Belediye meclisimizden bu kararı aldık“ dedi.
Karakoyunlu ilçesinin Nahcıvan özerk Cumhuriyetine yakın olduğunu, Azerbaycan Türklerinin ve liderlerinin daima ilçe halkının kalbinde yaşadığını ifade eden Deliktaş, ” İstedik ki yeni yetişen gençlerimiz  Türkiye ve Azerbaycan halklarının kalbinde yaşayan kardeş ülke lideri İlham Aliyev’i tanısın bilsin. Bu bulvar Türkiye ve Azerbaycan halkları arasında ezelden gelen, kardeşliğin, dostluğun  bir nişanesi haline gelecektir.  Böyle çalışkan, ilkeli, dürüst, hoşgörülü olaylara objektif bakan bir liderin ismini bulvar'a vermekten biz Karakoyunlular olarak mutluluk duymaktayız.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

  1. Muhammed ŞIKTAŞ 2012-09-26 10:23:17

    O Levha Olsada Olmasada Bizler Yüreğimizde Kanımızda Canımızda,Irkmızda Var Olarak Yaşatıyoruz Azerbaycan'ı,Birilerini Yaşatmak İstiyorsanızsa Sağken Yaşatın Ölüyken Değil...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.