Ambalaj Atıkları ile ilgili Hurdacılarla Toplantı Yapıldı

Tarih : 2012-09-27 / Kategori : Genel Haber

Ambalaj Atıkları ile ilgili Hurdacılarla Toplantı Yapıldı

İlimizde geri dönüşüm kategorisine giren atıkların (kağıt, plastik, cam, metal vb.) toplanması için ilimizdeki hurdacılar ile toplantı yapıldı.

Iğdır Belediyesi Meclis salonun da yapılan toplantıya Hurdacılarla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Serhat Kalkınma Ajansının yetkilileri katıldılar.
Avrupa uyum yasalarına çerçevesinde Çevre Bakanlığının  çıkardığı Ambalaj atıkları kontrol yönetmeliği gereğince ambalaj atıkları ayrı ayrı toplanması gerekliliğine işaret eden Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK:” Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince hazırlanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı doğrultusunda; firmaların lisans alarak bu sürece dahil olması gerekmektedir. Lisans alan firma bu atıkları toplama yetkisine sahip olacaktır.
Bizde Belediye ve Çevre Hizmetleri birliği olarak bu lisans alan firmaya destek ve kolaylık sağlayacağız.         Konunun öneminin farkında olan Belediyemiz “ Her Atık Çöp Değildir, Yarınlar Çöpe Gitmesin” sloganıyla hareket ederek ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması için, merkez mahallelerde bu işe başlayacağız.             Bu doğrultuda kamu kurumları, okullar, iş yerleri, marketler ve konutlardan çıkan Ambalaj Atıkları belli programlar çerçevesinde toplanacak ve yeniden hammadde olarak kazandırılmalıdır. Amaç çevre kirliliğini azaltmak, Katı atık depolama sahalarının kullanım ömrünü uzatmak, Ekonomiye katkıda bulunmak, Enerji verimliliğini sağlamak ve küresel ısınmayı yavaşlatmak, amacıyla kentimizin genelinde ambalaj atıkları muhtelif yerlere yerleştirilecek geri kazanım kumbaraları da bırakılacaktır.” dedi.
Daha Sonra Iğdır da hurdacılık yapan firma yetkilileri kendi aralarında görüşme yaptıktan sonra bu işe dahil olacaklarını beyan ettiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.