İşkur İşçilerine İş Yeleği Dağıtıldı

Tarih : 2012-09-27 / Kategori : Genel Haber

İşkur İşçilerine İş Yeleği Dağıtıldı

Iğdır Belediyesinin iş kura sunduğu proje kapsamında çalıştırılan işçilere yelek ve şapka dağıtıldı.

3 ayrı proje kapsamında, Fen İşleri, Park Bahçe ve Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalıştırılan 190 işçiye değişik renklerde iş yeleği dağıtıldı.
Iğdır Belediyesinde düzenlenen törene Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, İş Kur İl Müdürü Ahmet Aydın ile Müdür Yardımcısı Bülent Dilmen katıldı.
Törende bir konuşma yapan Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk,  “toplum yararına çalıştırma projesi kapsamında buradasınız. Iğdır da olumsuzlukları bertaraf etme adına üzerinize düşen vazifeyi yerine getireceğinizi biliyorum. Günü geçirmek adına değil vicdan ölçüsünde gücünüzün yettiği kadar sorumluluk duygusu ile her bir arkadaşımızın hareket edeceğini biliyorum. Şimdi sizlere sayın iş kur müdürümüz ile birlikte çalıştığınız birimlere göre renkli iş yeleği ile şapka dağıtacağız. Görünürlülük adına bunları giymeniz gerekmektedir.” dedi.
Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, İş kur İl Müdürü Ahmet Aydın ile Müdür Yardımcısı Bülent Dilmen toplum yararına çalışan işçilere iş yelekleri ile şapkalarını dağıttılar.
Toplum yararına çalışma projesi, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programlardır. Bu faaliyetler, genellikle ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde Kuruma kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmemelerini, kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak için yürütülen bir projedir.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.