Vali Ahmet Pek Tuzluca İlçesine Bağlı Köylerde İncelemelerde Bulundu

Tarih : 2012-09-27 / Kategori : Genel Haber

Vali Ahmet Pek Tuzluca İlçesine Bağlı Köylerde İncelemelerde Bulundu

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tuzluca İlçesine bağlı Güllüce ve Mollakamer köylerine giden Vali Ahmet Pek, köy sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve ayrıca yapımı devam etmekte olan asfalt yol çalışmasını yerinde inceledi.

Tuzluca İlçesine bağlı önemli köyler arasında yer alan Güllüce ve Mollakamer Köyleri güzergahı üzerine yapılmakta olan ve bir çok köy tarafından geçiş noktası olarak kullanılan 6 km’lik 1. kat asfalt çalışmasını yerinde inceleyen Vali Pek; “Burada yapılmakta olan asfalt yol, başta Küçük Ova, Bağlan, İnce ve Gedikli Köyleri olmak üzere toplam 17 köyümüze hizmet verecektir. Asfaltlama çalışması sayesinde kış aylarında köylerimizin yolları kapanmayacaktır. Böylece köylü vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntısı yaşamasını önlenmiş olacağız.” dedi.
Tuzluca İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılan asfaltlama çalışması, vatandaşları memnun etti. Vatandaşlar artık toz ve çamurdan kurtulmuş olacağız” dediler. 
Yol çalışması incelemesini tamamlayarak Güllüce ve Mollakamer Köylerine geçen Vali Pek, buralarda vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.
Muhtar ve köy sakinlerinin; hayvancılık, sulama, içme suyu, kanalizasyon, konut ve çevre kirliliği ile ilgili sıkıntı ve taleplerini, dinleyen Vali Pek, dile getirilen sorunlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Vatandaşlarla birebir sohbet ederek isteklerini not alan Vali Pek, sorunların giderilmesi yönünde kurum amirlerine talimatlar verdi.
Vatandaşlarla yapılan karşılıklı sohbette; köylere daha iyi hizmet verilmesi, sorunların yerinde çözülmesi, tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlarla da köylerin yaşam standartlarının daha da  yükseleceğini, böylelikle köyden kente göçün önüne geçileceğini belirten Vali Ahmet Pek, “kız çocuklarınızı  okutun onların okuyarak iyi mesleklere sahip olmasını sağlayın genç yaşta evlendirmeyin. Okumuş bilgili anne daha iyi çocuk yetiştirir. Kız çocuklarınız mutlak okusun” dedi.
Ziyaretlere  Tuzluca Kaymakamı Bilal Özkan, ilçe milli eğitim müdürü Ziya Zakir Acar ve bir çok kurum amiri eşlik etti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.