Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli Iğdır Üniversitesini Ziyaret Etti

Tarih : 2012-09-28 / Kategori : Genel Haber

Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli Iğdır Üniversitesini Ziyaret Etti

Nahcivan Devlet Üniversitesi(NDU) Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli ve beraberindeki heyet hafta sonu Iğdır Üniversitesini ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. İsa Habibbeyli’yi, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcısı ve Iğdır Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Bilal Keskin, Emekli Öğretim Görevlisi Turgut Öcal karşıladı.
Prof. Dr. İsa Habibbeyli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr. İsa Habibbeyli başarı dileklerini sunmasının ardından bu ziyaret anısına Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a çeşitli hediyeler takdim etti. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz da karşılıklı temaslara başlamadan önce Prof. Dr. İsa Habibbeyli’nin samimi dileklerini memnuniyetle karşılayarak Iğdır’a özgü hediye verdi. Rektörlük makamında samimi bir havada geçen temasların tamamlanmasının ardından her iki heyet Iğdır Üniversitesinin Karaağaç Yerleşkesinde bulunan Konukevine gitmek üzere Rektörlük binasından ayrıldı.
Nahcivan Devlet Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi heyetleri, Karaağaç Yerleşkesinde Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi tarafından karşılandılar. Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler ve Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ile birlikte konuk heyet, Karaağaç Yerleşkesi Merkezi Derslik binasındaki dil, bilgisayar, uzaktan eğitim laboratuvarlarını ve amfileri gezdiler. Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli bu kısa gezi sırasında beğenisini gizlemeyerek  “Iğdır Üniversitesi tarafından yapılan bu modern binalar ve içindeki laboratuvarlar Iğdır’a ve yükseköğretime yakışır nitelikte olmuş” dedi. Merkezi Derslikler binasında yapılan gezi sonrasında Konukevine geçildi. Burada bir süre dinlenen Prof. Dr. İsa Habibbeyli ve beraberindekiler, Anadolu Üniversitesinde çeşitli temaslarda bulunmak için Eskişehir’e gitmek üzere Iğdır’dan ayrıldılar.
Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli’yi Iğdır Üniversitesinden yolcu ettikten sonra, heyetler arasında gerçekleşen görüşmeler hakkında bir açıklamada bulundu. Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz yaptığı açıklamada “Nahcivan Devlet Üniversitesi gibi eğitim öğretim faaliyetlerine çok uzun zamandır devam eden ve kıymetli bilim adamları yetiştiren yükseköğretim kurumunun Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli’nin ziyareti bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Iğdır Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana desteklerini esirgemeyen değerli mevkidaşım ve meslektaşım Prof. Dr. İsa Habibbeyli’yi üniversitemizde ağırladık. Bu ziyaret sırasında yaptığımız görüşmelerde, her iki üniversitenin gelecek yıllarda yapacağı ortak bilimsel çalışmalar üzerinde temaslarda bulunduk. Bilindiği gibi, her iki üniversitede geçtiğimiz yıl kurulan ve bölgedeki diğer ülke üniversitelerinin de içinde bulunduğu Kafkas Üniversiteler Birliği üyesiyiz. Bu birlik dâhilinde yapılan anlaşmalar ile planlamış ortak çalışmalarımız hali hazırda bulunmaktadır Ancak, Iğdır ve Nahcivan Devlet Üniversiteleri aralarında yaptıkları protokoller ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gerçekleştirerek, akademik alanda iş birliğini uzun zamandan beri yapmaktadırlar. Mevkidaşım Prof. Dr. İsa Habibbeyli’nin Üniversitemize yaptığı bu ziyaretin ardından var olan ilişkilerin daha ileri boyutlara taşınacağına eminim. Böylelikle, hem Nahcivan Devlet Üniversitesi hem de Iğdır Üniversitesi birbirlerinin deneyimlerinden ve imkânlarından daha fazla yararlanma imkânı bulacaklardır. Böylelikle her iki üniversitesinin eğitim ve öğretim kalitesi ve çeşitliliği artması sağlanacaktır. Sonuç olarak, her iki üniversitede bu iş birliğinden kazançlı çıkacaktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.