4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü

Tarih : 2012-10-03 / Kategori : Genel Haber

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü

Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdür V. Mete Türkoğlu 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyan Türkoğlu, “Günümüz Türkiye’sinde hayvanların yaşam hakları açısından ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu hakların insan haklarından bütünüyle ayırt edilmesi imkansızdır. Dünyanın neresinde olursa olsun hayvan haklarının durumu iyi değilse insan haklarının da durumu iyi değildir. Bütün dünyada insan hakları hayvan haklarıyla orantılı olarak gelişmiştir. Çünkü insani değerler bakımından gelişmek, insan olmayan canlıların yaşam haklarına saygı duyulabildiği ölçüde mümkün olabilecektir” dedi.
Hayvan sevgisinin insanlara kattığı olumlu duyguların bilimsel olarak kanıtlandığını ve gelişmiş ülkelerdeki üniversitelerde hayvan koruma bilim dalları kurulduğunu anlatan Türkoğlu, “Bu nedenle hayvan sevgisi ve hayvan koruma uygulamaları gereksiz bir lüks olarak düşünülmemeli, gittikçe maddi çıkarlardan başka bir şey düşünemez hale gelen, duygu bakımından gittikçe katılaşan insanoğlunun böylesine karşılıksız bir sevgiye ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır” görüşüne yer verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası