Iğdır Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan Akaryakıt Zammına Tepki

Tarih : 2012-10-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan Akaryakıt Zammına Tepki

Iğdır Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selahattin Artantaş, mazot ve akaryakıt fiyatlarında son dönemlerde yaşanan fiyat artışına tepki gösterdi.

Artantaş, yaptığı açıklamada, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmasına rağmen yeniden zam yapılmasının taşımacılık sektörünü vuracağını ileri sürdü. Akaryakıta gelen zammı çok fazla bulduklarını ifade eden Artantaş, zammın aynı zamanda tüm gıda maddelerine, sağlığa, eğitime, ulaşıma, tarıma, hayvancılığa, taşımacılığa yansıyacağını belirtti.
Akaryakıt fiyatlarının esnafın belini büktüğünü savunan Artantaş, şunları kaydetti:
"Akaryakıta yapılan zam her zaman olduğu gibi doğal olarak zincirleme tüm tüketim mallarına yansıyacak. Hükümetten talebimiz eğer halkın yararına bir şey yapmak istiyorlarsa uçaklara, armatörlere, balıkçılara verildiği gibi toplu taşıma yapan sektöre de aynı şekilde ucuz akaryakıt verilmelidir. Bu yapıldığı takdirde halkımız biraz olsun rahat nefes almış olacak ve zamların etkisini çok fazla hissetmeyecektir."
Artantaş, bir servisçinin günde 100-150 kilometre yol kat ettiğini, bununda ayda yaklaşık 2 bin liralık mazot yakması anlamına geldiğini belirterek, "Geçen yıl aynı kilometrede bin 500 lira ödediğimiz akaryakıt ücretine bu yıl 2 bin lira ödüyoruz. Servisçi esnafımız kazancını mazota yatırıyor. Akaryakıt ücretlerine gelen bu fiyat artışlarının önüne geçilmeli, esnafımızın mağduriyeti giderilmeli" diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası