Iğdır Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Konferans

Tarih : 2012-10-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Konferans

Iğdır B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekan yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Necmettin Şeker tarafından tutuklu, hükümlü ve personele yönelik ‘Dinimizde Sabır ve Şükrün Önemi’ konulu konferans verildi.

Haber Ali ŞIKTAŞ : Yrd.Doç.Dr. Necmettin Şeker konferansta Kur’an-ı Kerim’de sabır ile ilgili seksenden fazla ayetin olduğunu, sabır ve şükrün iman edenleri Yüce Allah’a yaklaştırdığını, cennete uçuran iki kanat olduğunu, Yüce Allah’ın insanları bazen nimetlerle bazen musibetlerle imtihana çektiğini, önemli olanın nimetlere şükür etmek sıkıntıda ise sabır göstermek olduğunu vurguladı.
Ayrıca kurum sosyal çalışmacısı Memet Ali Keskin konferansta dünyada oluşturulmaya çalışılan ‘İslamofobi’ konusunda katılımcılara slayt eşliğinde bilgi verdi..
Kurum sosyal çalışmacısı Memet Ali Keskin, İslamofobi kelimesi anlam olarak “İslam korkusu” demektir. Terim olarak İslam’dan ve Müslümanlardan korkma, çekinme iç güdüsünü ifade eder . Müslümanlardan korku giderek bir paranoyaya dönüşmüştür. Bu paranoyanın bazı güç odakları tarafından manipüle edildiği, çeşitli tahrik olayları ile bu düşüncenin sistematik olarak dünyaya zorla empoze edildiğini, bu tür olaylar karşısında sağ duyulu davranıp yapılan tahriklere karşı şiddetle değil meşru yollardan tepkileri ortaya koymanın daha faydalı olacağını söyledi. Konferansa Kurum 2.Müdürü İshak Sarıkahya, Kurum Psikologu Murat Ağlamaz, Kurum Öğretmeni Hakan Balcı ile diğer personel ve tutuklu-hükümlüler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası