Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

Tarih : 2012-10-04 / Kategori : Genel Haber

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

Iğdır İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle bir yürüyüş programı düzenlendi.

“Sağlıklı Beslen Haraketli Ol Kaliteli Yaşa” sloganıyla Topçular Mahallesi Vali Konağı yolundan başlayan yürüyüş Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarında son buldu. Yürüyüşe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Defterdar Mehmet Durusoy,  Kurum Müdürleri ve memurlar katıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu,  3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Sağlıklı Beslen Haraketli Ol Kaliteli Yaşa“ sloganıyla yürüyüşümüzü başlattık.” dedi.
Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin "spor" kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmakta olduğunu belirten Dr. Yusufoğlu, fiziksel etkinliğin zaman ve belli bir mekanının olmadığını belirtti. Dr. Yusufoğlu, “Oysaki fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Alışverişe gitmek, oyun oynamak, bisikletle gezmek, temizlik yapmak, merdiven kullanmak gibi hareketli faaliyetleri ve sporları fiziksel aktivite kapsamında değerlendirmekteyiz. Bu nedenle fiziksel etkinliğin zaman ve belli bir yeri yoktur. Yaşamın her anı ve alanında bulunur ve hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Etkin bir hayat, kişilerin fiziki ve ruhsal sağlığında gelişmelere neden olurken, sosyal ilişkileri de güçlendirir. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir. ” dedi.
“YÜRÜYÜŞ VAZGEÇİLMEZ BİR İLACIDIR”
Sürekli bilgisayar başında çalışmak, televizyon izlemek gibi faaliyetlerin kişileri durağan bir hayat tarzına itmekte olduğunu belirten Yusufoğlu, “Fiziksel aktivitenin sağlığımız üzerine etkileri temelde üç başlık halinde incelenebilir. Bunlar bedensel sağlığımız üzerine olan etkileri, ruhsal ve sosyal sağlığımız üzerine olan etkileri ve gelecekteki yaşantımız üzerine olan etkileridir. Çocuklarlara ve gençlere uygun fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması ve bu davranışın alışkanlık haline getirilmesini sağlamak önemlidir. Yürüme, koşma, yüzme, basketbol, voleybol adolesan dönemde yapılacak sporlara örnek olarak verilebilir.
“SAĞLIĞIMIZ İÇİN YÜRÜYÜŞ PARKURLARI OLUŞTURULMALI”
Toplum sağlığı açısından artan önemi nedeniyle şehirlerde yürüyüş parkurları oluşturulmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Dr. Yusufoğlu, “Yürüyüş, kolaylıkla uygulanabilir ve özel bir mekan gerektirmeyen her an her yerde yapılabilen en ucuz egzersiz yoludur. Yürüyüş dünyada en çok reçetelenen ilaç olarak kabul edilir. Her gün 30 ile 60 dakika arasında yürümek kalp kaslarını kuvvetlendirir, kan dolaşımını artırır ve yeni kılcal damarların oluşumunu sağlar. Bu da damar tıkanıklığı gibi hastalıkların riskini ortadan kaldırır. Yürüyüşün kalp hastalıkları, şeker, tansiyon gibi birçok hastalık için koruyucu ve tedavi edici yönü vardır. ” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

  1. OSMAN BÖLÜKBAŞI 2012-10-04 05:40:04

    CABBAR BEY DİKKAT ET AYAĞINA ÇELME ATARLAR YERE DÜŞERSİN

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası