Odun ve Kömür Satışları Başladı

Tarih : 2012-10-05 / Kategori : Genel Haber

Odun ve Kömür  Satışları Başladı

Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde vatandaşlar kışa hazırlık olarak kışlık yakacağını şimdiden almaya başladı.

Odun kömür satışlarında da şimdiden hareketlilik başladı. Odun ve Kömürcüler kışın sert geçeceği için stoklarını artırdı.
Fiyatlarda ise geçen yıla göre bir farklılık görülmemesine rağmen dar gelirlinin cebini bu kış da yakacak gibi görünüyor.
Ayhanlar Kömürcülük sahibi Yakup Ayhan, “Iğdır'da odun kömür satılan yerlerin başında gelen Oduncular sitesinde  fiyatlar cep yakıyor. Odunun tonu 450-550 liradan satılırken, kömür ise 650-750 lira arasında satışa sunuluyor.” dedi.
Odun kömür satıcısı Yakup Ayhan, konu ile ilgili şunları söyledi; “Hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı bu günlerde vatandaşta artık odun ve kömür alım çabasına düşmeye başladı. Kömür ve odun fiyatlarında geçtiğimiz yılla bu yıl arasında değişen bir rakam yok. Vatandaş şu an fiyat araştırması yapıyor ama fiyatlar dengeli bir seyir halinde. Önümüzdeki dönemlerde düşecek, yağmur ve kar yağışı ile birlikte odun ve kömür satışlarında patlama yaşanacağını umut ediyoruz. Ancak maddi durumu iyi olan ve müstakil evler başta olmak üzere sobalı apartmanlarda oturan vatandaşlarımız kömür alımlarını gerçekleştiriyorlar.  Alım gücü az olan vatandaşlar ise hayvanlardan elde ettiği tezek ve topladığı çalı çırpı ile bu kışı atlatmaya hazırlanıyor. Bu sene kış çok şiddetli geçecek” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası