Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Birlik Başkanı Öztürk Kaylan, Üyelerin Sıkıntılarını Dile Getirdi

Tarih : 2012-10-05 / Kategori : Genel Haber

  Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Birlik Başkanı Öztürk Kaylan, Üyelerin Sıkıntılarını Dile Getirdi

Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Birlik Başkanı Öztürk Kaylan, Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak 2012 yılında üyelerinin sorunlarını sıraladı.

Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Birlik Başkanı Öztürk Kaylan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti; Ülkemize yapılan aşırı hayvan girdileri, ilimizde hayvancılığı olumsuz yönde etkilemiş yem fiyatlarında hızlı fiyat artışlarına sebep olmuştur. 
Bugün ki Türkiye koşullarında damızlık ve et ırkı hayvanların bakım ve beslenme ihtiyaçları aşırı pahalı olduğundan üreticilerimiz çok zor durumdadır. Keza ilimizde mevsimin aşırı sıcak ve kurak geçmesi sebebiyle hayvanlar için üretilen yemden yeterli verim alınamamıştır. Otlakiyelerde ve meralarda hayvanlar yeterince beslenememiştir.
Ayrıca yaz başı ve ortalarına kadar süren kuduz vakası ve şap hastalığından köylerimizde karantinaya sebep olmuş üreticilerimiz olumsuz yönde etkilenmiştir.
Döviz ödenerek ithal edilen damızlık ve kültür ırkı hayvanların bedelleri ziraat bankasından kredi kullanılarak sağlanmıştır. Ziraat Bankasına geri ödemesi yapacak üyelerimizin bu kredi borçlarını ödeyemeyerek çoğunun iflasın eşiğine geldiği aşikârdır. Üreticilerimize ve yatırımcılarımıza destek amacıyla 
1- Kuduz dan ölen veya öldürülmüş olan hayvanların bedellerinin ödenmesi,
2-Ziraat Bankasına borcu olan üyelerimizin geri ödemelerinin 2 yıl süre ile ertelenmesi uygun olacağının kanaatindeyiz.” şeklinde ifade etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası