Iğdır Üniversitesinden 5 Bin Öğrenciye Yemek Kartı

Tarih : 2012-10-06 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesinden 5 Bin Öğrenciye Yemek Kartı

Iğdır Üniversitesinde Öğrenciler ve personel için yemek kartı çıkartıldı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü İ. Hakkı Yılmaz, “Öğrencilerimiz ve Personelimiz için anlaşmış olduğumuz Halk Bankası tarafından yemek kartı çıkararak hem öğrencilerimizi hemde personelimizi yemek fişi sorunundan kurtardık. Çıkarmış olduğumuz yemek kartına öğrencilerde yoğun ilgi gösterdiler.” dedi.
Yemek kartı ile ilgili bilgi veren Rektör Yılmaz, “Yemek  kartı, Öğrenci kart sistemleri öğrenciler okullarda nakit para taşımazlar ve okul içerisindeki harcamalarını kartları ile gerçekleştirirler. Öğrenci velileri okul yönetimine öğrencilerin kartlarına yüklenecek tutarı öderler. Bu tutar öğrencilerin kartlarına yüklenir. Böylelikle öğrenciler okul içerisinde kantin, kafeterya, yemekhane veya kırtasiye giderlerini bu kartlar ile öderler. Dilerse veliler ve okul yönetimi öğrencilerin bu kartlarına günlük harcama limiti belirleyebilirler.
Öğrenci kartları ile yemekhanelerde gerçekleşen tüm işlemler otomasyona bağlanır. Öğrencilere tahsis edilen kartlar ile bu kartlara daha önceden yüklenen yemek kredileri sayesinde öğrencilerin yemek ihtiyaçları herhangi bir kargaşaya neden olmadan ve kayıt altına alınarak karşılanmış olur.
Öğrencinin kartına yemekhanede kullanmak için kredi yüklenir. Öğrenci kartı sahibi her yemeğini kartı okutarak alır.Böylelikle yemekhanede gerçekleşen tüm işlemler kayıt altına alınır ve kart sahibinin belirlenen sınırların üstünde yemek alması engellenmiş olur.
Tüm bunların yanısıra eğer yemekhane veya kafeteryada yemek ücret karşılığı veriliyorsa bu kartlara önceden yükleme gerçekleştirilir ve öğrenci alışverişlerinde bu kartları kullanırlar. Böylelikle yemekhane veya kafeteryalarda para alışverişi ve para üstü işlemleri ortadan kalkmış olur ve tüm işlemler kayıt altına alınmış olur. Yemekhane kartlarının kullanılması ile kasalarda ortaya çıkan yığılmalar sonucu meydana gelen zaman kaybı da engellenmiş olur. Öğrencilerin nakit para taşımamaları da güvenlik açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kartlardaki bakiyeler okul dışındaki hiç bir işletmede geçmeyeceği için öğrencinin velisinin istemediği yerlerden alışveriş yapması engelellenmiş olur.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası