Iğdır Üniversitesi 2012 - 2013 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirdi

Tarih : 2012-10-11 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi 2012 - 2013 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirdi

Iğdır Üniversitesi 2012 -2013 Akademik yılı açılış programı Zübeyde hanım bulvarında Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Program Iğdır Üniversitesi Konuk evinde devam etti. Program açılışı Kafkas Üniversitesi Konservatuarı- Oda topluluğu konseri ile devam etti. Ardından Iğdır Üniversitesi tanıtım filmi slayt gösterisiyle sunuldu.  Öğrenciler adına konuşan Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi Duygu Nasanlı, Iğdır Üniversitesi Rektörüne, Öğretim görevlilerine ve tüm personele,  öğrencilere vermiş oldukları kaliteli eğitimden ve desdekten dolayı teşekkür etti.
Akademik Yılın ilk dersini  İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi  Prof. Dr. Şadi Eren, İlkel “Kabilecilik” zihniyetinden” Evrensel Toplum” Anlayışına geçiş süreci konulu ilk dersi verdi.   
Ardından konuşan Iğdır Valisi Ahmet Pek, “Iğdır Üniversitesi her geçen gün gelişerek büyüyen bir üniversite, Iğdır üniversitesinin gelişip ve büyümesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlara çok büyük görevler düşüyor. Iğdır güneşin ilk doğduğu bir yer olarak kısa sürede Türkiye’ye  ışık tutacağına inanıyorum.” dedi.
Iğdır Üniversitesi Rektör’ü İ. Hakkı Yılmaz, Iğdır Üniversitesi 2012 - 2013 Akademik Yılı Açılış Töreni kutlamaktan ve sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum.“ dedi.
Rektör Yılmaz konuşmasında şunları söyledi; “Üniversiteler, bilginin evrensel düzeyde ele alındığı ve farklı düşüncelerin ortak zeminde paylaşıldığı bilimsel kurumlardır. Üniversitelerin hür ortamlarında üretilen bilgi, öncelikle akademik düzeyde ve yükseköğrenim süreçlerinde paylaşılır ve ardından ilgili meslek gruplarının ve geniş halk kitlelerinin istifadesine sunulur. Bu çerçevede Iğdır Üniversitesi olarak çağdaş, insan-merkezli ve bilimsel esaslara uygun bir yönetim ankvışnia eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve idari yapılanmamızı şekillendirmenin gayreti  içerisindeyiz.
Üniversitelerin özgür kurumlar olarak yapılandırılmasının milletçe bir arada barış içerisinde yaşamaya ve toplumun bütün katmanlarında demokrasi kültürünün yerleşmesine önemli katkılar sağladığı düşüncesindeyiz.  
Bu bağlamda, bireysel farklılıkların gözetilmesinin, farklı toplumsal taleplerin rasyonel zeminde ele alınmasının ve kolektif bilincin oluşturulmasının gereğine inanıyoruz. Bu bakışla Iğdır'da farklılıkların bir zenginlik olarak yaşatıldığı toplumsal bir mutabakat zeminin oluşmasına katkı sağlama gayreti içerisindeyiz. Iğdır'da oluşturulan karşılıklı anlayış ve hoşgörü atmosferinin ülkemiz genelinde de tesir uyandıran çığır açıcı bir işlevi olacağı inancını taşıyoruz.
Üniversiteler, dünya ölçeğinde yerel ve evrensel düzeydeki bilgi birikimini eğitim öğretim programları aracılığıyla pratik hayata uyarlayan, yürürlükteki bilgi ve anlayışların tıkandığı noktalarda yeni bilimsel paradigmalar üretme dinanizmine  sahip ve  bu doğrultuda viiksekbilimsel hedefleri gerçekleştirme misyonunu üstlenen kurumlardır. Iğdır Üniversitesi de bu yüksek hedefleri gerçekleştirme yolunda faaliyetlerini sürdürmektedir.
Hayatın ve bilginin dinamik süreçlerinin daha da hız kazandığı ve çeşitlendiği günümüz dünyasında doğru ve işlevsel bilgiyi toplumla buluşturmak üniversitelerin asli hedefleri arasında yer almaktadır. Bizler üniversitemizi bu anlayışla yapılandırmak ve ürettiğimiz bikiyi bölgemize ve Iğdır'a mâl etmek  ve bölgemizin tabii ve beşeri imkânlarından maksimum düzeyde istifi etmek amacıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlama azim ve kararlılığı içerisindeyiz.
Ülkemizin en doğusunda kurulan Iğdır üniversitesi, bölgemizin  güçlü ve iyileştirilmeye açık yönlerini tespit ederek sahip olduğa potansiyel ve dinamiklerle ülkemizin ihtiyaç duyduğu ve ileride birçok alanda  söz sahibi olacak nitelikli ve aydın bireyler yetiştirmeyi hedeflemededir. Bununla birlikte üniversitemiz serhat kentimiz olan Iğdır’da kurulması dolayısıyla ülkemizin doğusundaki komşu ülkelerle eğitim, kültür, sar ve spor başta olmak üzere birçok alana köprüler kurmayı kendisine misyon edinmiştir.” şeklinde konuştu.
Program verilen kokteyle son buldu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası