Mezarlıklar Kurban Bayramına Hazır

Tarih : 2012-10-16 / Kategori : Genel Haber

Mezarlıklar Kurban Bayramına Hazır

Iğdır Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü yaptığı çevre düzenlemesi çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Mezarlıklara ayrı  bir önem veren Iğdır Belediyesi Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Iğdır asri mezarlık112 dönümden oluşan (Narıncıoğlunun bağı), Alikamerli Mahallesi, Yeni Mahalle, Hakveyis, Söğütlü ile Kışla mahallesinde bulunan mezarlıkları otlardan arındırma çalışmasını bitirerek bayrama hazır hale getirdi.
Sonbahara girdiğimiz şu günlerde Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri mezarlıklar içindeki kuruyan otları ve kuruyan ağaç dallarını temizleyerek, mezarlıklara atılan katı atıklar toplanıyor. Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahatlıkla gerçekleştirmeleri ve temiz bir ortamla karşılaşmaları için çalışmalar yoğun olarak devam ediyor.
Başkan Vekili Hüseyin MALK "Vatandaşlarımızın, bayram dolayısı ile vefat eden yakınlarına son görevlerini huzur içinde yapabilmeleri için belediyemizin tüm imkânlarını seferber ediyoruz." dedi.         Başkan Malk, mezarlık konusunda, mezarlığına sahip çıkmayan bir millet kendisine de sahip çıkmıyor demektir. Mezarlık bizim tarihimizdir. Oraları koruyup çok iyi muhafaza etmeliyiz. Vefat edene saygısı olmayan bir topluluğu dirisine de saygısı yoktur. Mezarlığımızın giriş kapısının asri mezarlığa yakışacak bir proje ile Mezarlıklar Müdürlüğünün bulunduğu binayı yaptık. Her yıl yapılan bakım ve onarım çalışmalarından uzayan otların temizlenmesi, çiçek dikimi ve ağaçlandırmanın yapıldığı Mezarlığımızın içinde yeşeren ve görüntü kirliliği oluşturan yabani otlar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından temizlenerek, geçmişimize layık bir şekle getiriyoruz’’ dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası