Iğdır İl Özel İdaresi 2013 Yılı Bütçesi 19.200 Milyon Lira

Tarih : 2012-11-30 / Kategori : Gündem

Iğdır İl Özel İdaresi 2013 Yılı Bütçesi 19.200 Milyon Lira

    Iğdır İl özel İdaresi toplantı  salonunda yapılan toplantıya Iğdır Valisi Ahmet Pek, il genel sekreteri Ferhat Akkuş, Genel Sekreter Yardımcısı  M Nuri Turan, birim müdürleri  katıldı.             Iğdır İl Özel İdaresi Meclis Başkan Vekili Halis Kızılay, katip Eğit Kaya, Katip Üye Murat Yerlikaya oturumu açtılar. 2012 yılı bütçesi 17. 720 milyon olan Iğdır İl özel İdaresi bütçesi 2013 yılı için 19.200 milyon olarak oy çokluğu ile kabul edildi.   
    Katip üye Murat Yerlikaya, 2013 yılı bütçesini maddelerini okuyarak bilgi sundu.   MADDE 1- İl Özel idaresi bünyesindeki Birimleri için “(A) ödenek Cetvelinde” gösterildiği gibi toplam  19.200,000.00 -TL ödenek verilmiştir.  MADDE 2- İl Özel İdaresi Bütçesinin geliri, bağlı (B) Gelirlerin Sınıflandırması cetvelinde gösterildiği gibi toplam 19.200,000.00 -TL olarak tahmin edilmiştir.  MADDE 3- 2012 Yılı gider bütçesinde yer alan ödeneklere, gelir bütçesinde tahmin edilen gelirler ile finansman ekonomik sınıflandırması tablosundaki kaynaklar karşılık gösterilmek suretiyle denklik sağlanmıştır.
MADDE 4- Gelir çeşitlerinin yasal dayanakları (C) cetvelinde gösterilmiştir. Yasal dayanağı bulunmayan gelir tahsil edilmeyecektir.     MADDE 5-  Bağlı (G) cetvelinde nicelik ve niteliği gösterilen yatırım projeleri için vali, hükmü birden çok yılı kapsayan sözleşme yapmaya yetkilidir.    MADDE 6-  6245 Sayılı Harcırah Kanununun 8.maddesi gereğince memur ve hizmetli olmayanların yurt içi ve yurt dışı gezi ve görevlerinde verilecek günlük ve yol giderleri bağlı (H) cetvelinde gösterilen miktarlar üzerinden ödenecektir.  MADDE 7- Bütçe aşağıda belirtilen cetvellerden oluşur :  l- Bütçe Kararnamesi, (Örnek-21),   2- Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırma Düzeyinde Ödenek Cetveli (Örnek-18),   3- Ödenek Cetveli (Örnek-20),  4- Gelirlerin Ekonomik Sınıflandırması Cetveli (Örnek-11),  5- Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması Cetveli (Örnek-12)  6- Gelirlerin Yasal Dayanağını Gösterir (C) Cetveli (Örnek-13),  7- Gelecek Yıllara Yüklenmelere Girişmeye izin verilen hizmetlere ait (G)Cetveli (Örnek-22), 8- Memur ve Hizmetli Olmayanlara Verilecek Harcırahı Gösterir (H) Cetveli (Örnek-23), 9- İhdas Edilen Memur Kadrolarını Gösterir, (K-1) Cetveli (Örnek-24),   10- İhdas edilen Sürekli İşçi Kadrolarını Gösterir (K-2) Cetveli (Örnek-25),  11- 237 Sayılı Taşıt Kanununa Göre Satın Alınacak Taşıtları Gösterir (T) Cetveli (Örnek-26),   12- İzleyen İki Yıl Bütçe Gelirleri Tahmin Cetveli (Örnek-63), 13- İzleyen İki Yıl Gider Bütçe Tahmini Cetveli (Örnek-62), 14- İzleyen İki Yıl Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması Tahmini Cetveli (Örnek-64), 15- Ayrıntılı Harcama Programı (Örnek-82),  16- Finansman Programı (Örnek-83) 17- İhtiyaç Duyulan Diğer Cetveller,  MADDE 8- Meclisçe kabul edilen bütçede ancak; İlgili Kanun ve Yönetmeliklerde belirtilen usul ve esaslara uyulmak suretiyle değişiklik yapılabilir.
      MADDE 9- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 10.maddesi (b) bendine göre, Bütçe ve kesin hesabı  kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmaya İl Genel Meclisi, 26.maddenin (c) bendine göre öngörülmeyen giderler ödeneğinin harcama yerlerini belirlemek, (d) bendine göre bütçede  fonksiyonel sınıflandırmanın 2.düzeyleri arasında aktarma yapmaya İl Daimi Encümeni yetkilidir. Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğine göre, bunların dışında kalan ve ekonomik sınıflandırmanın 2.düzeyine kadar aktarmalar ise valinin onayı ile yapılır. Ekonomik sınıflandırmanın 3.ve 4. düzeyleri bütçeleşme düzeyi olmadığından aktarma yapılamaz  MADDE 10- 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim kanunu gereğince sağlanacak gelirler  222 sayılı kanuna göre bütçeye konulan gelirleri aştığı takdirde aradaki fark bir yandan vali onayı ile gelir bütçesinde açılmış olan tertiplere gelir ve diğer yandan anılan kanunda yazılı olan hizmetlere ilişkin gider bütçesinde açılan tertiplere ödenek olarak kaydedilir.
            MADDE 11- Şarta bağlı bağışlar, bir projeye dayalı  olarak yapılan yardımlar projeye dayalı alınan krediler, genel bütçe kanunlarında yer alan bakanlıklar ve diğer kamu kuruluşlarının alınan krediler, genel bütçe kanunlarında yer alan bakanlıklar ve diğer kamu kuruluşlarının ildeki yatırımlara harcanmak üzere İl Özel İdare bütçesine aktarılan ödenekler vali onayı ile gelir bütçesinde açılacak tertiplere gelir, diğer yandan gider bütçesinde ilgili projelere ödenek kaydedilir. Bu ödenekler ait olduğu proje dışında başka işlere aktarılamaz ve harcanamaz.
              MADDE 12- 4109 Sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkındaki Kanunun 11. Maddesine göre 1 yıl önce gerçekleşen nakdi tahsilattan  % 2 oranına kadar ödenek ayrılabilir. Bu ödenek Muhtaç asker ailesi yardım kalemine konur. Bu madde ile ilgili hükümleri vali yürütür.
             MADDE 13- Meclisçe daha önce kabul edilen plan ve yıllık yatırım programları ve İlin kalkınmasını temin için yapılmasını  uygun görülecek miktarlarda İller Bankasından / Finans ve Kredi Kurumundan borçlanmasına ve borçlanmayla ilgili işlemler Vali tarafından yürütülecektir.
              MADDE 14- Devlet bütçesinden veya Acil Destek Fonundan  veya diğer fonlardan ve kaynaklardan gönderilen paralar Valilik Olur’u ile İl Özel İdare Gelir Bütçesine irat Gider Bütçesinin ilgili bölümlerine ödenek olarak kaydedilecek, ödemeler protokol ve Valilik Olur’u ile yapılacaktır.
           MADDE 15- Madenlerden Alınacak rüsum ve harç bedelleri ile taşınmaz mal kira bedellerini tahsile esas son taksit süreleri İl Daimi Encümenince tespit edilecektir.
          MADDE 16-Köylere Yardım harcama kalemine konulan ödeneğin harcama yerlerini belirlemeye İl Encümeni yetkilidir.
  MADDE 17- Bu kararname hükümleri 01OCAK 2013 tarihinde yürürlüğe girer.
         MADDE 18- Bu Kararname hükümlerini Iğdır Valisi yürütür.
    Belirlenen bütçenin etkin ve verimli kullanılması prensibine sahip olan Iğdır İl Özel İdaresinin 2013 yılı yatırım, çalışma ve performansı, Iğdır’a yerinde tespit edilen ihtiyaçların giderilmesi ve yatırımların yapılması doğrultusunda karara bağlandı.
    Daha önceki bütçe gerçekleşmeleri de dikkate alınarak ve gerek birimlerden’ gerekse diğer il Müdürlüklerinden gelen bilgiler çerçevesinde hazırlanan İl Özel idaresinin 2013 Yılı Bütçesi ve Yatırım Program’ İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantılarında görüşülerek oylandı.
    Bu yıla kadar olduğu gibi yine tüm sektörlerde ihtiyaca yönelik tam hizmet prensibiyle, etkin ve verimli çalışmalara imza atacağız diye konuşan Iğdır Valisi Ahmet Pek’ “İl Özel İdaresi Bütçesi olan bu 19.200 Milyon TL ile birlikte 2013 yılı içerisinde merkezi idareden de elde edeceğimiz kaynaklarla birlikte’ bu yıla kadar olduğu gibi yine tüm sektörlerde ihtiyaca yönelik tam hizmet prensibiyle, etkin ve verimli çalışmalara imza atacağız.”
       Küçük il olmamıza rağmen büyük yatırımlar yapacağız diye konuşan  Vali Ahmet Pek’ Mahalli İdarelerde yeniden yapılanma sürecinin gerçekleşmiş olduğu 2005 yılından itibaren 2012 yılına kadar geçen yaklaşık 8 yıllık süreçte’ başta kırsal altyapı hizmetleri olmak üzere, İl’in tamamında eğitimden sağlığa’ kültürden sosyal hizmetlere’ spordan güvenliğe kadar her alanda çok önemli görev’ yetki ve sorumluluklar yerine getirdiklerini kaydetti. Bu bütçede çalışan arkadaşlara teşekkür etti.
    Başkan Vekili Halis Kızılay “Bütçeyi hazırlarken; var olan kaynaklarımız ne kadarsa, o oranı en etkin ve verimli şekilde nasıl kullanabileceğimizi değerlendirdik. Vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin ihtiyaçlarına, onların hizmetine bu kaynakları en etkili şekilde nasıl aktarabileceğimize baktık.” Sözleriyle çalışma prensiplerini vurgulayan Kızılay’ öncelikle devam eden yatırımların tamamlanarak ivedilikle hizmete sunulmasına önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Facebook Beğenenler

  1. Anna 2013-12-08 13:10:57

    Merhaba,Eğer kredi ihtiyacı vardır? Eğer sorunları çözmek alabilirsiniz zaman<br />Ona çalıştırın. Am Bayan, Anna. Türkiye'den, geçen hafta Pazartesi,Benim faturaları ödemek için kredi arıyor, bu yüzden ben kendimi olsun<br />Farklı dolandırıcılığı ve i elle farklı kredi göre dolandırıcılığı oldu, değilse benim iyi arkadaşım Bayan, Sadaih Bayan Mary Lisa beni tanıtmak için<br />(CEO) Mary Lisa Kredi Ev ve o 500,000 € bir kredi ile bana yardım Stres olmadan. Yani Türkiye'nin Benim iyi insanlar, onu ulaşabilirsiniz<br />E-posta yoluyla: [email protected] Ve anlatmak için unutmayın ona, ben onun Şirketimizde size tanıtmak

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.