Süre Uzatılınca Engelleri Kaldırma Çalışmaları Yarım Kaldı

Tarih : 2012-12-01 / Kategori : Gündem

Süre Uzatılınca Engelleri Kaldırma Çalışmaları Yarım Kaldı

    Türkiye'deki 8,5 milyon engellinin önündeki engelleri kaldırmak için verilen 7 yıllık sürenin bir yıl daha uzatılması, çalışmaların yarım kalmasına neden oldu.
      Belediyeler tarafından düzenlenmeye başlanan yollar 7 Temmuz'dan bu yana bitirilmeyi bekliyor. Dünya Engelliler Günü'ne 2 gün kala Iğdır’da  duruma tepki gösterdiler.
Türkiye'nin Avrupa Birliği uyum sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatıyla 7 Temmuz 2005 yılında çıkartılan yasal düzenlemeyle 7 Temmuz 2012 tarihinde yolların, kamu kurum ve kuruluşlarının tüm engel gruplarının kullanımına uygun olması zorunluluğu getirildi.
    O tarihe kadar belediyeler tarafından eksiklikler tamamlanamadığı için Mecliste alınan kararla süre bir yıl daha uzatıldı. Düzenlemelere hız veren belediyeler, sürenin uzatılmasıyla çalışmaları yavaşlattı. Engellilerin ulaşım sorunu hala devam ederken, bir bölümü düzenli, bir bölümü engellerle dolu yollar ortaya çıktı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yaklaşırken de, engeliler hala bozuk yollar, asansörü olmayan binalar, binilemeyen otobüslerle boğuşuyor.
         Iğdır’da Toplumun içinde bulunan 2  bin engellinin var olduğunu göstermek istediklerini belirten Başkan Garip Samançi, "Onlarında farklı olmadığını göstermek istiyoruz. Toplumla el ele yürümek istiyoruz. Engellilerin farkına varmalılar" dedi.
          Samançi,  Akülü ve tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımız ulaşımda zorlanıyorlar. Belediye tarafından yapılan kaldırımların plansız yapıldığını, kaldırımlara yapılan rampaların girişlerinin olduğunu  1 veya 2 Km uzaklıkta çıkış olduğu bazılarnda ise giriş olduğunu ama çıkış olmadığını var olan rampaların önüne ise park eden araçlar bizlerin hayatını olumsuz etkiliyor. Bu konuda yetkililerin kaldırım işgallerinin azalması, araçların engelli rampalarına park etmemeleri için uyarıcı bir levha bırakmaları veyada halkı bilgilendirme konusunda afişler asılabilir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.