Iğdır’da Hava Kirliliğine Önlem

Tarih : 2012-12-01 / Kategori : Gündem

Iğdır’da Hava Kirliliğine Önlem

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA KİRLİLİĞİNİ  EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

            Iğdır’da Kış mevsimi ile birlikte had safhaya çıkan hava kirliliğini önlemek için bazı tedbirler alındı.
        Iğdır valisi Ahmet Pek başkanlığında Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı yapılarak  hava kirliliğini önlemeye yönelik kararlar alındı.
            Çevre ve şehircilik müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Mahalli Çevre Kurulunda alınan kararların tüm vatandaşlar tarafından etkin olarak uygulanması gerektiği vurgulanarak şu görüşlere yer verildi: ”Kaloriferlerin aynı anda yakılması ile kirlilik yükü arttığından, Iğdır’daki  mahalleler,  2 bölgeye ayrılmış ve kaloriferler belirlenen saatler arasında ateşlenecektir.birinci  Bölge; Bağlar Mah., Emek Mah., İçin Yakma Saatleri  Sabah= 05:30- 06:00 arası ve Akşam= 15:00- 15:30 arası, ikinci. Bölge Topçular Mah., Söğütlü Mah. ve Atatürk Mah.  İçin Yakma Saatleri  Sabah= 06:30- 07:00 arası ve Akşam= 16:00- 16:30 arası  Sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü olan binalarda resmi yönetici atanması mecburidir.“Yetkili Kalorifer Ateşçisi Belgesi” olmayan kaloriferci, çalıştırılamaz. Emre aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. “
         Çevre ve şehircilik müdürlüğünün organizasyonu ile oluşturulan denetim ekipleri tarafından tüm binalarda denetimler yapılacağı kurallara uymayanlara cezai işlem yapılacağı belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.