Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Basına Kahvaltı

Tarih : 2012-12-05 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Basına Kahvaltı

    Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Şadi Eren, Iğdır'da  14 Aralık’ta  "4. Geleneksel Ehl-i Beyt" Konulu Panel düzenleneceğini belirtti.   
    İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, üniversiteye ait konuk evinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ehl-i Beyt paneli düzenleyeceklerini, 07 Aralıkta  Karağaç kampüsümüzde Hz. Ali Diyor ki  konulu konferans vereceğiz.
    Yapmış olduğumuz Panelimiz geçen yıl büyük ilgi gördü bu yılda Hasaneyn konulu yani Hasan ve Hüseyin konulu panel düzenleyeceklerini belirterek yapacağımız panele İlahiyatçı yazar Musa Aydın, Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneğinden Cafer Yücal, İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Şeker’inde katılacağı geniş kapsamlı bir panel olacak, bunun için panele katılımların fazla olması için geniş çapta çalışacaklarını” ifade etti.
     Eren, "Iğdır Üniversitesi olarak 'Caferi Mezhebini Araştırma Merkezi' kurduk. Bunun yanısıra çok sayıda büyük bir kütüphaneye sahibiz bu kütüphanede genellikle 1000’e yakın Caferilikle ilgili kitap yer almaktadır.  Birçok Caferi mezhebi mensubu bu merkezden faydalanabilir.Öğrencilerimizde, kurduğumuz kütüphanede araştırmalar yapıyorlar" şeklinde konuştu.
    Konukevinde yapılan kahvaltıya Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şadi Eren, Yardımcı Doç. Dr. Musa Çetin, Yardımcı Doç. Dr. Necmettin Şeker, Yardımcı Doç. Dr. Şahin Ahmetoğlu, Emekli yüksek okul müdür ve Caferider yonetim kurulu uyesi  Turgut Öcal, Doç. Dr. Ahmet Kumlay, Fakülte Sekreteri Erdal Aktaş ve basın mensupları katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.