Iğdır Üniversitesi Heyeti Azerbaycan Cumhuriyeti Umumi Lideri Haydar Aliyev’in Anıt Mezarını Ziyaret Etti

Tarih : 2012-12-11 / Kategori : Genel Haber

Iğdır  Üniversitesi Heyeti Azerbaycan Cumhuriyeti Umumi Lideri Haydar Aliyev’in Anıt Mezarını Ziyaret Etti

    Iğdır  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Vahdettin Çiftçi, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Bilal Keskin ve Öğr. Gör. Hakan Güngörmez’in oluşturduğu bir heyet ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere, Azerbaycan Cumhuriyetine gitti.
    Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı Iğdır Üniversitesi heyeti, Azerbaycan Cumhuriyetindeki yükseköğretim kurumları ile bilimsel alanda işbirliğini geliştirmek amacıyla gittikleri Azerbaycan Cumhuriyetindeki temaslarına başlamadan önce, Azerbaycan Cumhuriyeti Umumi Lideri Haydar Aliyev Anıt Mezarına ziyarette bulundu.
    Azerbaycan Cumhuriyeti Umumi Lideri Haydar Aliyev Anıt Mezarına yaptıkları ziyaretin ardından heyet adına açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, ''Çağdaş Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Umumi Lideri Haydar Aliyev’in ülkesi adına gerçekleştirdikleri, özgür bir Azerbaycan için yaptığı mücadelede gösterdiği azim ve kararlılıkla birlikte, ulusunun demokratik, ekonomik ve sosyal kalkınma sürecindeki liderliği nedeniyle duyduğumuz saygıyı göstermek amacıyla, Azerbaycan’a gelir gelmez Anıt Mezarını ziyaret ettik. Kendisini saygı ile anıyoruz” dedi.
    Iğdır  Üniversitesi Heyeti Başkent Bakü’de bulunan Anıt Mezara yaptıkları ziyaretin ardından, Bakü Devlet Üniversitesine geçerek çalışmalarına başladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.