Iğdır Üniversitesi Uluslararası Üniversite Olma Yolundaki Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi

Tarih : 2012-12-13 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Uluslararası Üniversite Olma Yolundaki Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi

    Iğdır Üniversitesi Heyeti, Azerbaycan Cumhuriyetine gerçekleştirdiği çalışma ziyaretlerinin ikinci gününde Turizm Enstitüsü ve Sumqayıt Devlet Üniversitesiyle de Akademik İş Birliği Protokolü imzalayarak çalışmalarına hız verdi.
    Türkiye’nin genç üniversitelerinden biri olan Iğdır Üniversitesi, Uluslararası bir üniversite olma yolunda çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Iğdır Üniversitesi’nin, Azerbaycan Cumhuriyeti Turizm Enstitüsü ve Sumqayıt Devlet Üniversitesi işbirliği protokolü imzalanmasıyla bölge ülkelerindeki genç öğrenci ve akademisyenler için hedef üniversite olacağı belirtildi.
    Azerbaycan Cumhuriyetine üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere giden, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz başkanlığındaki; Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Bilal Keskin ve Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez’den oluşan heyet, Azerbaycan’ın en köklü üniversitelerinden biri olan Bakü Devlet Üniversitesi ile yaptığı anlaşmadan sonra, iki üniversite ile daha protokol imzaladı.
     Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz Başkanlığındaki Iğdır Üniversitesi Heyetinin, önemli eğitim ve akademik çalışmalara sahip olan Azerbaycan Cumhuriyeti Turizm Enstitüsü ve Sumqayıt Devlet Üniversitesi ziyareti sırasında yaptığı görüşmeler sonucunda işbirliği protokolü imzalandı. Böylece, Iğdır Üniversitesi bu önemli anlaşmalara imza atarak hedeflediği uluslararası eğitim kalitesine sahip bir üniversite olma yolundaki çalışmalarında bir basamağı daha atladı.
    Azerbaycan Cumhuriyetinin başkenti Bakü’de düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ve Azerbaycan Turizm Enstitüsü Akademik Rektörü Prof. Dr. Jafar Jafarov, Sumqayıt Devlet Üniversitesi Rektörü Nadir Ferruxoğlu yanı sıra Iğdır Üniversitesi Heyeti ile çok sayıda Azerbaycanlı akademisyen katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen imza töreninde, her iki ülke üniversite yöneticileri “Hayırlı olsun” dilekleri ile protokol metnini imzaladılar. İmza töreni sonrasında yaptığı konuşmada, dost ve kardeş iki ülke üniversiteleri arasında yapılan bu akademik iş birliği protokolleri ile Iğdır Üniversitesi’nin sadece şehirde fakülte, yüksekokul ve öğrencileriyle değil uluslararası akademik alanda da büyümeyi sürdürdüğünü ifade eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Üniversitesi’nin uluslararası kimliğini kazanması adına çaba sarf ettiklerini vurguladı. Prof. Dr. Yılmaz sözlerinin devamında şunları kaydetti: “ Azerbaycan Cumhuriyetinde köklü geçmişe sahip eğitim kurumlarının bilgi ve deneyimlerini üniversitemize aktarılmasını sağlayacak olan bu anlaşmaların imzalanması üniversitemiz adına sevindirici gelişmelerdir. Kendimizi ülkemizde gibi hissettirerek gerçek bir misafirperverlik örneği gösteren mevkidaşlarım Azerbaycan Turizm Enstitüsü Akademik Rektör Prof. Dr. Jafar Jafarov, Sumqayıt Üniversitesi Rektörü Nadir Ferruxoğlu’na üniversitem adına teşekkür ediyorum. Mevkidaşlarımın olumlu yaklaşımları sayesinde her iki ülkenin akademik bilgi birikimlerinin karşılıklı hareket etmesi konusundaki engellerin kalkmasında önemli aşamalar kaydettik. Bu protokollerin yürürlüğe girmesi ile aramızda başlayacak olan bilimsel hareketlilik, genç nüfusumuzun yükseköğretimindeki başarısını körükleyecektir. Kanımca, biz yöneticilere düşen asıl iş de asıl şimdi başlıyor”.
    Iğdır Üniversitesi, Azerbaycan Turizm Enstitüsü ve Sumqayıt Devlet Üniversitesi ile imzalanan Akademik İşbirliği Protokolünde yükseköğrenimi ilgilendiren birçok konunun bulunduğu, ancak öne çıkan konu başlıklarının ise öğretim üyesi ve öğrenci değişimi olduğu öğrenildi.
    Yine aynı protokolde üniversiteler arasında ortak bilimsel araştırma çalışmalarının yapılması, çeşitli kültürel aktivitelerde ve akademik konferansların birlikte düzenlemesi konularında görüş birliğine varıldığı ifade edildi. Yine bu protokol kapsamında her iki ülke Üniversiteleri arasında karşılıklı olarak kurulan bağın önümüzdeki yıllarda kapsamı artacak şekilde geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.