Haydar Aliyev Törenlerle Anıldı

Tarih : 2012-12-13 / Kategori : Genel Haber

Haydar Aliyev Törenlerle Anıldı

     Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Iğdır’da düzenlenen törenle anıldı.
     Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev için ölümünün 9. yıl dönümü münasebetiyle tören düzenlendi. Düzenlenen törene Azerbaycan’ın Kars başkonsolosluğu Iğdır Şubesi Konsolosu Asiman Aliyev, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, İşadamları, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları ve Iğdırılar katıldı. Törende saygıduruşunda bulunduktan sonra Haydar Aliyev büstüne kırmızı karanfiller bırakıldı.
    Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev, İki devlet arasındaki kardeş ilişkiler, Haydar Aliyev’in hayatı ve Azerbaycan için verdiği mücadeleyi anlattı.
    Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev, Azerbaycanın umumi  liderleri olan Haydar Aliyev’i bir kere daha minnetle anıyoruz. Haydar Aliyev, Azerbaycanı en kısa sürede gelişmiş ülkeler seviyesine sokmuştur, Türk dünyası ve Türkiye ile kurmuş olduğu iyi dostluk sayesinde Türk dünyasının gerçek liderlerinden biri olmuştur. Ondan bayrağı devralan Sayın cuhurbaşkanımız İlham Aliyev Azerbaycanı en yüksek seviyeye çıkarıyor Iğdır’lıların bu anlamlı günde  hep birlik ve beraberlik içinde bizimle olması Haydar Aliyev’i çok sevdiğinin büyük bir göstergesidir.
    Bu özel günde tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.”
    Buradaki törenin ardından Azerbaycan Iğdır konsolosluğu salonundaki etkinliğe geçildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası