Karın Kapattığı Yollar Açılıyor

Tarih : 2012-12-13 / Kategori : Genel Haber

Karın Kapattığı Yollar Açılıyor

            Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı,  Iğdır’da yaşamı olumsuz etkiliyor.
                İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri ,kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.
                   Karla mücadele ekipleri, Iğdır’ın  Tuzluca İlçesine bağlı 81 köyden 9 köyün yolunun  etkili olan kar yağışı nedeniyle  kapandığı  kapalı olan köylerden 32 km yolun açıldığı bilirttiler.
               Iğdır İl özel İdaresi genel Sekreterliği kırsal alanda kar yağışı nedeniyle kapanması muhtemel köy yollarını açmak amacıyla beş Ayrı noktada  karla mücadele ekibi oluşturulduğu belirtildi..
            İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, kış mevsiminin etkisini hissettirmeye başladığını  kar yağışı nedeniyle olası yol kapanma durumları için hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.                      İlde 4 ilçeye bağlı 158 köy ile bin 49 mezra bulunduğunu anlatan Akkuş, “İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım hizmetleri bünyesinde  5 ayrı noktada karla mücadele ekibi oluşturduk. Oluşturulan ekipler  Merkez, Merkeze bağlı ilçelerimiz Tuzluca, Aralık, Karakoyunlu ilçelerinde karla mücadelesi yaparak köy yollarının sürekli açık tutulmasını sağlayacaklar. Iğdır İl Özel İdaresi olarak  sorumluluk sahamızda bulunan toplamda 951, 5 kilometrelik yol ağımızda iş makinelerimiz ve personelimiz karla mücadele çalışması yapacak.  Karla mücadele ekibi, kar yağmasa bile bulundukları bölgelerde hazır olarak bekleyeceklerdir. Ayrıca acil olaylara karşı en yakın ekip en kısa zamanda o bölgeye yönlendirilecek. Yollarda mahsur kalan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarına da yardımcı olacak” dedi.
    Akkuş,Geçtiğimiz kış yoğun bir kış yaşadık. Kazasız belasız bir çalışma yaptık. Bu yılda ekiplerimiz vazifelerinin başında hazır beklemekte. İnşallah bu yılda kazasız belasız bir kış geçiririz. Bizlerin işlerinin kolaylaştırılmasında Muhtarlarımız ve vatandaşlara da önemli görev düşüyor. Asılsız gelen ihbarlar ekiplerimizin çalışmalarımızı zora sokmakta olduğu gibi gerçek ihtiyacı olan yerlere hizmetin gitmesi gecikiyor.” ifadelerini kullandı.
            Iğdır İl Özel İdaresinin kapanan Köy yoları içinde olan Canderviş  köyünün yolunu açtı.İlk öğretim okulu öğrencileri yollarının açılmasından dolayı sevindiler iş makinelerini alkışladılar. Kartopu oynayan ve kardan adam yapan öğrenciler, okulumuzu öğretmenimizi seviyoruz yolumuzu açan amcalara teşekkür ederiz dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.