Üniversite Sanayi İşbirliği masaya yatırıldı

Tarih : 2012-12-14 / Kategori : Genel Haber

Üniversite Sanayi İşbirliği masaya yatırıldı

             Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Iğdır Üniversitesi  ‘işbirliği’ Iğdır Valiliği toplantı salonunda masaya yatırıldı.
    Gerçekleştirilen toplantının açılış programına, Vali Ahmet Pek, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz,  Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Cevdet Aydın, Resmi Kurum il müdürleri katıldı.
           Toplantının açılış konuşmasını  Vali Ahmet Pek yaptı.
           Konuşmasında, üniversite-sanayi işbirliğinin, gelişme ve kalkınma adına hayati önem taşıdığına değinen Vali Pek,Ülkemiz sanayi ve teknoloji yönünden hızla gelişmektedir. Ülkemiz her alanda büyük desdekler almaya devam ediyor. Karşılıksız verilen kredilerle desteklerle ülkemizin kalkınması hızlandı. Buda ülkemiz için gelecek için ümit verici olduğunu söyledi.
          Iğdır  Bilim ve Sanayi Teknoloji il Müdürü Cevdet Aydın, Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü ile Iğdır Üniversitesi arasında söz konusu işbirliğinin sağlam temellere oturtulması gerektiğinin altını çizdi.
    Aydın, Üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değindi ve bu birlikteliğin sağlanması yönünde bakanlığın  yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversite-sanayi işbirliğini ve her türlü AR-GE ve inovasyon çalışmalarını önemsediklerini dile getirerek  yeni bir teknoloji sunmak, yeni bir ürün ortaya koyabilmek aslında çok ciddi bir çabayı gerektiriyor. Bunun arkasında ise üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması var. Üniversitedeki bilgiyi sanayiye aktardığımızda ya da sanayideki herhangi bir üreticinin gerekli yeterliliğe üniversiteler aracılığıyla ulaştığında, kısaca üniversite-sanayi işbirliğini sağladığımızda, hem sanayicimiz, hem de üniversitelerimiz kazanacaktır,  şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.