Türk Kadınlar Birliği Derneği Üçüncü Süreli Çalıştayı Sona Erdi

Tarih : 2012-12-15 / Kategori : Genel Haber

Türk Kadınlar Birliği Derneği Üçüncü Süreli Çalıştayı Sona Erdi

             Türk Kadınlar Derneği Iğdır şubesi tarafından; Iğdır’da AB destekli Türkiye-AB Kadın dayanışması projesi çalıştayna Iğdır Valisi Ahmet Pek’te katıldı.
              Açılış konuşmasını yapan Dernek başkanı Sabiha Sever,  3 gün devam eden çalıştay da,  Iğdır ili sivil toplum kuruluşları başkanları ile STK'ların durum değerlendirmelerini yapılarak her bir STK için 6 ana başlıkta incelemeler yapılarak durum raporları hazırlandığını belirtti.
    Sever, ”STK Çalışma Mantığı, Dünyada STK'ların Çalışma Mantığı, Türkiye'de STK'ların Tarihi ve Çalışmaları, STK’ları İlgilendiren Hukuki Mevzuat, Mali Yönetim ve Bütçeleme, Gönüllü Yönetimi, Gönüllülerle Çalışma, Gönüllülük ve STK'lar, Sosyal İşlerde İdarecilik, STK Organizasyon Sistemi, STK'larda Raporlama, STK’larda Planlama, Kampanya Planlama ve Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, STK'lar ve Medya İlişkileri Kaynak Geliştirme STK'larda Performans Değerlendirme, Yurtdışı İlişki Geliştirme ve Sürdürme, Hizmet Kalitesinin Ölçümü,”konularını ele aldık.”dedi.
    Toplantıda konuşan sivil toplum kuruluşu temsilcileri genel sorunlarının halktan iş adamlarından ve devletten yeteri kadar desdek alamadıklarını ve bu konularda maddi açıdan zorluk çektiklerini dile getirerek çalışmaları hakkında sunumlar yaptılar.
    Daha sonra konuşan Vali Pek, Iğdır’da ve ülkemizde olan sivil toplum kuruluşlarının yeri ve önemi çok büyüktür. STK’lar’ın kuruluş amaçları gönüllü olarak yapmalarıdır. Hiç bir beklenti içinde olmadan bu işleri yürütmeleridir. Devletimiz STK’lara desdek çıkamaz. Tüzükte bile yer almıyor. Bu sadece gönül işidir. Sizler kendinizi topluma iyi tanıtırsanız. Amacınızı iyi anlatırsanız. butür yardımlar zaten kendiliğinden gelir. şeklinde konuştu.
    Ticaret odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Ahmet Pek, Iğdır Emniyet Müdür Vekili Mehmet Güven, Türk Kadınlar Derneği Iğdır şubesi başkanı Sabiha Sever, ve bir çok STK’ temsilcileri katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.