Iğdır Üniversitesi'nden "Çocuk Eğitiminde Anne ve Babanın Rolü"Konferansı

Tarih : 2012-12-15 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi'nden

    Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın eşi Ayşenur Yılmaz’ın öncülüğünde Iğdır İMKB İlköğretim Okulu konferans salonunda velilere yönelik “Çocuk Eğitiminde Anne Babanın Rolü” konulu konferans düzenlendi. İMKB İlköğretim Okulu Müdürü Naci Aydın, okulda görevli öğretmenler ve çok sayıda velinin ilgi gösterdiği konferansa Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin de konuşmacı olarak katıldı.
    Yarının geleceği olan çocukların eğitimine katkı sunmak amacıyla konferans düzenlendiğini dile getiren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın eşi Ayşenur Yılmaz, çocukların eğitiminde anne babanın çok önemli olduğunu ve özellikle bilinçli bir annenin yetiştireceği çocukların topluma çok faydalı bireyler olarak yetişeceğini belirtti.
    İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin,  çocuklarının başarılı olmasını isteyen velilere altın değerinde altı temel öneride bulundu. Bu altın önerileri; “Bilgi, ilgi, sevgi, model, hedef belirleme ve çocukların arkadaş edinmelerinde onlara yardımcı olma” diye ifade eden Yrd. Doç. Dr. Çetin, anne babaların çocukların eğitiminde ve kişilik kazanmalarında çok önemli olduğunu vurguladı.
    Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin “Bilgi olmadan ilgi olmaz. Annelerimizin günde bir sayfa da olsa kitap okumaları gerekir. Annelerimizden tek bir şey istiyorum; mini de olsa evlerinizde mutlaka bir kütüphaneniz olsun. Annelerimizin hem dini bilgilerini hem de bilimsel bilgilerini geliştirecek bazı kitapların bu kütüphanede bulunması çocuklarının gelişimine büyük bir katkı sunacaktır. İkinci altın önerimiz ise, ilgidir. Çocuklarınızla ilgilenin çünkü onların en çok sizin ilginize ihtiyaçları var. Peygamber efendimiz; “Çocuklarla çocuk olunuz” diye buyurmuştur. Üçüncü altın önerimiz ise sevgidir. Çocuklarınızı sevdiğinizi onlara hissettirin. Annelerimiz sevgide ve şefkatte sınırsızdırlar. Fakat bu sevgilerini çocuklarının iyi yetişmesi için biraz da kendilerini geliştirerek ve onların topluma faydalı bireyler olması için göstermeliler” dedi.
    Dördüncü altın önerinin de “Model”  olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Çetin, her anne babanın çocuğu için en iyi model olduğunu ve çocukların anne babalarının her davranışını bir kamera gibi kaydettiğini söyledi.  Yrd. Doç. Dr. Çetin “Çocuklar genelde anne ve babalarının davranışlarını  taklit ederek gelişir. Eğer siz evde kitap okursanız çocuklarınız da sizlere özenip onlar da kitap okurlar. Şunu da unutmayın özellikle yetişme çağında olan çocuklar sizlerin kötü davranışlarınızı da örnek alırlar bu nedenle onların yanında çok dikkatli olunuz. Beşinci altın önerimiz ise, çocuklarınızın hedef belirlemelerine yardımcı olun. Hedef belirlemek çocuklarımız için çok önemlidir. Çocuklarınızın belirlediği hedeflere ulaşması onları coşturur, motive eder ve hayatta başarılı olmaları için onlara tecrübe kazandırır. Son altın önerimiz ise “Çocuklarınızın arkadaş edinmelerinde onlara yardımcı olun” çünkü arkadaşlar insanı vezir de eder rezil de eder. Çocuklarınızın başarılı arkadaşları olursa çocuğunuz da başarılı olur. Fakat çocuğunuzun tembel arkadaşları olursa hiç şüphesiz ki çocuğunuzun da başarısız olması kaçınılmazdır. Bu nedenle lütfen çocuklarınızın arkadaşlarını seçerken onlara yardımcı olun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Iğdır İMKB İlköğretim Okulu Müdürü  Naci Aydın da konferansın sonunda Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin’e ailelere yönelik “Çocuk Eğitiminde Anne Babanın Rolü” konferansına konuşmacı olarak katıldığı için çok teşekkür etti. Okul Müdürü Aydın, bu konferansın anne babalar için çok faydalı olduğunu belirterek, konferansın düzenlenmesine öncülük eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın eşi Ayşenur Yılmaz’a konferansa katılan anne babalar adına teşekkür ederek, bu tür konferansların sıklıkla düzenlenmesini istedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.