Iğdır Hava Limanı Sel Afetine Karşı Koruma Altına Alınacak

Tarih : 2012-12-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Hava Limanı Sel Afetine Karşı Koruma Altına Alınacak

            Iğdır Hava limanında Yeni Hedef  Erozyon ve Selle mücadele. Iğdır Hava limanı yetkilileri Orman Ve su işleri Bakanlığı yaptıkları protokol ile yeni 5 yıllık eylem planı hedeflerinin “ erozyon ve selle mücadele” olarak belirledi.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Temmuz 2012 tarihinde Iğdır  halkının hizmetine açılan Iğdır Hava limanında  olası sel afetlerini önlemek amacıyla Sel Kontrolü Uygulama Projesi yapımı ,Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı  tarafından 18 bin hektar alanda  arazi etüt çalışmasının tamamlandığını açıkladı.
               Çölleşme ve erozyonla mücadele genel müdürü Hanifi Avcı’ ağaçlandırma ve suyu tutucu teraslar yaparak yağan yağmur sularını buralarda tutacağız.”dedi.
            Iğdır’a gelen Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı’  Beraberinde Çölleşme ve Erozyon Daire başkanı Mehmet Temiz  Orköy, Daire Mahmut Aydın, Erzurum Bölge Müdürü Cafer Orhan, Bakanlık Müşaviri Taner Tazegün, Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, ile yaptığı değerlendirme konusunda açıklama yapan Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı’ 2012 Yılında  sel havzasında arazi etütleri yapılmış olup  projelendirme safhasına geçilmiş. Berberindekilerle  Iğdır Havaalanı sel havzasında incelemelerde bulunan  Genel Müdür Avcı, 2013 Yılında 5 yıllık Proje kapsamında 18 bin hektar alanda ne gibi fidan dikimi yapacağımızı  Proje alanında tesis edilen taş kordonlardan en üstteki hafif bir yağış sonrası havzanın yukarısında herhangi bir yamaç ve oyuntu ıslahı yapılmadığından yırtılmaların olduğu görülmüştür. Bu da havzanın yukarısında çalışma yapılmadığı sürece Iğdır Hava limanı sel tehdidinin devam edeceğini göstermektedir. Sel Kontrolü Projesinin 2013 yılı içinde OGM tarafından 2013 yılında çalışmalara başlanması planlanmaktadır “dedi.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2012-12-18 08:45:56

    uçakların sisili havada inmesini sağlayacak sistemin kurulması daha acil bence

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.