Yemleme Yapıldı

Tarih : 2012-12-17 / Kategori : Genel Haber

Yemleme Yapıldı

    Iğdır’da yaban hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.
    Iğdır’da yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasından dolayı karla kaplı alanlarda yem bulmakta sıkıntı yaşayan kekliklerin ve yaban hayvanlarının yemlenmesi ve kaçak avcılığın önlenmesi için İl Şube Müdürlüğümüz Av ve Yaban hayatı ekipleri ile Yeşil Iğdır Avcılar Derneği tarafından yemleme çalışmaları sürdürülmektedir.
      Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü  Mete Türkoğlu ,”İl Şube Müdürlüğü tarafından Yoğun Geçen Kış Şartlarında Yaban Hayvanlarının yemlenmesine yönelik çalışmalar başlatılmış olup Doğaya bırakılacak yem stokları yapılmıştır.
    Konu ile ilgili, Yeşil Iğdır Avcılar Derneği Başkanı Ahmet Demirci ve diğer avcılar tarafından yapılan toplantıda, kış aylarında yapılacak olan Yaban Hayvanları Başta Kınalı Keklik ve diğer yırtıcılar (Kurt, tilki, çakal-Yaban ördeği)’nin yoğun olarak uğrak  ve beslenme yerlerinin olduğu bölgeler belirlenmiş, karlı kış günlerinde yapılacak olan çalışmaların bir program dahilinde yapılması, sorumlu kişiler belirlenerek İl Şube Müdürlüğümüz ekipleri ile koordineli çalışacak   ekipler oluşturulmuştur. Yapılan yemleme ve aynı zamanda Kaçak avcılığın önlenmesine yönelik çalışmalarda ve yaban hayvanlarının yaşadığı arazi taramalarında Doğadaki varlığını sürdürebilmesi için köy muhtarlıkları ve köylülerin bilgilendirilmektedir. “dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.