Öğrencilere Ülkemizde ve Iğdır'da Biyoçeşitlilik Semineri Verildi

Tarih : 2012-12-20 / Kategori : Eğitim

Öğrencilere Ülkemizde ve Iğdır'da Biyoçeşitlilik Semineri Verildi

    Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünce, Karakoyunlu İlçesine bağlı Taşburun İlköğretim okulunda Ülkemizde ve Iğdır’da Biyo çeşitlilik semineri verildi.
        Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, ”İlköğretim okulunda 7. ve 8. sınıflara yönelik verilen seminerde, Biyoçeşitliliğin yani yaşamamız için gerekli olan canlı varlıkların yaşamasını kolaylaştıran doğal dengenin yok olmasının İnsan, Bitki ve hayvanların yaşadığı eko sistemdeki dengeleri nasıl değiştireceği konusunda bilgilendirme yapıldığını belirtti.
           Türkoğlu, İnsanların yanlış tutum ve davranışları yüzünden ormanlık alanların azalması çevreye duyarsızlığı “Nasıl olsa Tabiat kendini yeniler” mantığı ile hareket etmesi nedeniyle doğanın tahrip olduğu ve hayatın devamını kolaylaştıran doğal dengenin bozulması canlıların yaşaması için gerekli besin zincirinin tek halkasının bile kopmasının bütün canlıların yaşam dengesini bozduğu, Kurt, Tilki, Çakal gibi  yaban hayvanlarının  yok edilmesi yada azalması Doğada fare ve domuz zararlılarının artmasına neden olacağı, bir şekilde  canlıların Ekosistem de karşılıklı etkileşim içinde olduklarını ve  birbirlerinin dağılışını yaşam ortamını  etkilediği, mesala bir bölgedeki ot oburların varlığı bitkilere, et oburların varlığı da ot oburlara bağlı olduğu konularında bilgi verildini belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.