Her Yerde Kar, Iğdır'da Bahar

Tarih : 2012-12-25 / Kategori : Genel Haber

Her Yerde Kar, Iğdır'da Bahar

         Türkiye'nin büyük bölümünde soğuk hava kar yağışı etkisini sürdürürken, Iğdır ilinde güneşli hava mutlu etti.
              Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Iğdır’da bahar havası yaşanıyor.
             Doğunun çukur ovası Iğdır’da Hava sıcalığı 10 derece olarak ölçüldü. Iğdırlılar güzel havayı kaçırmayıp açık havada çay içmayi tercih ettiler. Öğrenciler oyun oynadılar, havaların İyi olması hayvan sahiplerine yaradı. Havaların iyi olmasına rağmen uçakların inmemesi yolcuları isyan ettirdi.
          Soğuk ve kar yağışlı hava yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alırken, Doğu’nun Çukurovası olarak nitelendirilen ve her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği Iğdır’da insanlar sıcak havanın tadını park bahçe ve çarşıda alış-veriş yaparak çıkardı.
    Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle birçok ilde okullar tatil edilmiş,  Iğdır’da da okullar tatil edilmemişti.
           Tuzluca İlçesinde hayvancılık yapan Halis Tolun, Cişit Toraman, “bizim köyümüzü kar bastı, bizler hayvan yemi pahalı olduğundan Iğdır kiraladığımız bahçelerde otlatıyoruz. Hayvancılık yapan Tefik Kovan, “yem pahalı olduğu için hayvanlarımı ığdır’a getirdim” dedi.
    Hayvan para etmiyor, yem pahalı olduğu için Iğdıra geldiğini söyleyen Halis Tolun, “her yerde kar hüküm sürerken Iğdır’da baharı yaşamak bir nimettir.” dedi.
Havaların iyi gittiğini söyleyen bakkal  Mesut Sallancı, “havaların iyi olmasına rağmen, uçakların inmemesi bizi yolda koydu, biletlerimiz yandı.” dedi.
    Yücel İmran, “arkadaşları ile açık havada çay içmenin keyfini çıkarıyoruz” dedi. Öğrenciler ise Pazar tatili keyfini oyun alanlarında çıkardılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.