Asala ve Ermeniler Tarafından Katledilen Türk Diplomatlar Kars'ta Anıldı

Tarih : 2012-12-25 / Kategori : Genel Haber

Asala ve Ermeniler Tarafından Katledilen Türk Diplomatlar Kars'ta Anıldı

    Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları adlı örgüt tarafından 1979 yılında şehit edilen Paris Turizm Müşaviri Yılmaz Çolpan, ölümünün 33’üncü yılında, Kars’ta düzenlenen törenle anıldı. Törende ayrıca Çolpan ve diğer şehitlerin katledilişi de protesto edildi.
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından düzenlenen anma ve protesto etkinliği nedeniyle Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu karşısında bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen gurup, anıta kırmızı karanfiller bıraktı. Gurup, daha sonra polisin almış olduğu geniş güvenlik önlemleri altında, Ordu Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk heykeli önüne geldi. Anma etkinliğine katılanlar, anma etkinliği boyunca ellerinde Asala ve Ermeni örgütleri tarafından katledilen Yılmaz Çolpan ve diğer diplomatların fotoğraflarını taşıdı.
Anma ve protesto etkinliğinde daha sonra Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey tarafından basın açıklaması yapıldı. Yılmaz Çolpan’ı ölümünün 33’üncü yıldönümü nedeniyle anmak için bir araya geldiklerini belirten Gülbey, diğer şehitleri de andıklarını ve onları şehit eden Terör Örgütü Asala’yı kınadıklarını söyledi.
ASALA, TÜRKLERİN KANINDAN BESLENMİŞ BİR KANLI ÖRGÜTTÜR
Göksel Gülbey yaptığı açıklamada, Asala’nın 1973 yılında Lübnan’da kurulmuş ve Türklerin kanından beslenmiş bir kanlı örgüt olduğuna dikkat çekti. Asala’nın kurulma amacının aynı zamanda Türkiye’ye soykırımı kabul ettirmekle birlikte, Türkiye’den toprak talebinde bulunma ve Türkiye’den tazminat almak için de kurulmuş bir örgüt olduğunu da iddia etti.
Asala’nın kuruluş amacının günümüzde ise Ermeni Diasporasının temel amacı haline geldiğini de vurgulayan Gülbey, “Asala kurulduğu zaman Agop Agopyan liderliğinde kuruldu ve diplomatlarımızı tek tek kalleşçe katlettiler. Günümüzde Asala sözde yok olmuş ama Asala zihniyeti halen devam etmektedir. Asala’nın üyeleri ve kuran zihniyet, şu anda Ermeni Diasporası olarak aynı zihniyeti Türkiye üzerinde devam ettirmektedir. Asala’nın diğer kurucusu olan Manokyan da Karabağ’da diğer Türk kardeşlerimizi şehit etti. Bunların zihniyeti nerde bir Müslüman Türk halkı varsa onları katletmektir. Bu günlerde de Türk ve Azeri diplomatlarımızı tehdit edercesine yeni Asala adıyla tekrar ortaya çıktılar ve Amerika’da yeni bir toplantı yaptılar. Asala, dünyada en fazla üyesi olan bir örgüttür ve 1 Milyon üyesi vardır.” Dedi.
ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANI SERJ SARKİSYAN, ASALA ZİHNİYETİNİN DEVAMIDIR
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Asala zihniyetinin devamı olduğunu iddia eden Gülbey daha sonra açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “ Asala gibi zihniyetler genellikle kilise içlerinde örgütlenir. Böylece dini oluşumu kendilerine kalkan olarak kullanmaktadırlar. Sarkisyan’ın kendisi bizzat Karabağ’da gönüllü kuvvetlerin başında yer almış ve milli savunma bakanı olarak Karabağlıların katledilişinde bulunmuştur. Yani kanlı bir katildir. Buradan Ermeni halkında sesleniyoruz ve diyoruz ki başınızda bulunan Ermeni katilleri artık defedin. Biz bu katillerin İnsan Hakları Mahkemesinde yargılanmasını istiyoruz. Türkiye’de bulunan Ermeni vakıflarından rahatsızız. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de 57 Ermeni vakfı bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’de Ermenilere ait 21 okul, 15 dernek, 10 gazete ve dergi de var. Ve bunların vakıf binalarının bir tanesinin bile maliyeti, 400 Bin Dolar’dır. Bu vakıflara bağışlanan paraların ne kadar olduğu ve nereye gittiği de merak konusudur. “
BİR MİLLETİ YOK ETMENİN YOLU ÖNCE O MİLLETİN MANEVİYATINI YOK ETMEKTİR
Daha sonra söz alan Talat Paşa Komitesi sözcüsü Dr. Cüneyt Akalın da, ASİMDER gibi aynı doğrultuda uğraş verdiklerini belirterek Talat Paşa Komitesi’nin 2005 yılında Avrupa’nın göbeğinde Merhum Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş önderliğinde kurulduğunu söyledi.
    Birçok Avrupa ülkesinin Türkiye’yi soykırım yapmakla suçladıklarını ve bu ülkelerin birinin de İsviçre hükümeti olduğunu belirten Akalın, İsviçre’nin o dönem ‘Soykırım’ diyenleri bile hapse atmaya kalkıştığını söyledi.
Akalın, Avrupa’da bu şartlar altında Rahmetli Rauf Denktaş’ın önderliğinde hep beraber her kesimden insanla Talat Paşa Komitesi’ni kurduktan sonra Lozan’da hep birlikte Ermeni soykırımının uluslararası bir emperyalist yalan olduğunu haykırdıklarını kaydetti.
SOYKIRIM YALANINI BU GÜNDE KARS’TAN TÜM DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ
Bu emperyalist soykırım yalanını bu günde Kars’tan bütün dünyaya ve Türk Dünyasına haykırdıklarını belirten Akalın yaptığı açıklamada, “Biz bu mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Bir milleti yok etmenin yolu önce onun maneviyatını yok etmektir. Eğer soykırım iddialarını kabul edersek, ceddimizi lekelemelerine izin verirsek, bunun arkası da gelir ve kötü olur. İnsanlık tarihinde 1974 yılında Los Angeles’ta Bahadır Demir ile başlayan ve 1981’de Orli katliamına kadar diplomatlarımızın katledilmesi sürdü. İnsanlık tarihinde böyle bir şey yoktur. Çünkü diplomatlar görev yaptığı ülkelerin himayesi ve koruması altındadırlar. Avrupa’nın en uygar merkezlerinden biri olduğunu iddia eden Paris gibi diğer Avrupa başkentlerinde, İsmail Erez, Kemal Arıkan, Dursun Aksoy, Reşat Moralı, Nezla Küneralp ve Galip Balkar gibi diplomatlarımız katledildi. Ayrıca hiçbirinin, hiç birinin katili de yakalanmadı. Medeni Avrupa işte bu kadar medenidir.“ dedi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.