Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2012-12-26 / Kategori : Genel Haber

Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNİCEF’in ortaklaşa düzenlendiği "Koruyucu Aile Sistemi Bilgilendirme Toplantısı” Iğdır’da yapıldı. Polis evinde Toplantıya  Vali Eşi Ayfer Pek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Iğdır İl Müdürü Özgür Turhan, Kurum Müdürleri eşleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Kadın temsilcileri, iş adamlarının eşleri katıldı.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Eşi Ayfer Pek; “diger bölgelere göre Iğdır’ın yaşam koşulları hayat şartlarına göre geçim sıkıntısı çeken aile durumu iyi çünkü Iğdır’da yardımlaşma paylaşma var ama kimi aile çocuğuna bakmakta güçlük çekiyor. Bizlerde burada "Mutlu olabilmenin yolunda alternatifler ve çözüm üretmek için bütün gücümüzü kullanabilmek işte o yüzden buradayız" dedi.
    Pek, “Sadece Çocuk yuvasında bulunan çocuklar  değil çevremizde bulunan çocuklar ve aileleri ön planda tutmalıyız. “En temel şey toplumun huzuru, barışı ve mutluluğuysa bu da ailenin huzuru, mutluluğu da bundan geçiyor. Çocuğun, annenin, babanın yuva sıcaklığını hissederek büyümesi gerekiyor.”  şeklinde konuştu. Daha sonra toplantı basına kapalı yapıldı.
    Edinilen bilgiye göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Iğdır İl Müdürü Özgür Turhan’da, Koruyucu Aile Nedir, Koruyucu Aile Olmanın Şartları, koruyucu aile nedir, koruyucu aile şartları, koruyucu aile kaç çocuğa bakabilir, nasıl koruyucu aile olunur. Koruyucu Ailede Hangi Çocuklara Bakılır? Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuklar gibi konularda bilgi verdiği belirtildi.   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası