Iğdır Üniversitesi Senatosundan ODTÜ’ye tepki

Tarih : 2012-12-27 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Senatosundan ODTÜ’ye tepki

    Geçtiğimiz günlerde Ankara ODTÜ'de ülkemizin yüksek çözünürlüklü yerli imkanlarla yapılan keşif uydusu Göktürk-2 Çin'deki uzay üssünden fırlatılmasının ardından ODTÜ'de çıkan olaylara karşı Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü'nden kınama geldi.
    Iğdır Üniversitesi Senatosu adına Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: ”Üniversiteler, toplumun her kesimine ve her düşünceye açık, farklılıkların bir zenginlik haline getirilip sorunların demokratik olgunluk içerisinde beraberce ve özgürce çözüldüğü öncü kurumlar olmalıdır.  Bu farklılıklar yaşanırken ve ifade edilirken üniversiteler asla terörizme alet edilmemeli ve kamu vicdanında rahatsızlık hissi uyandırmamalıdır.
    Ülkemiz 18 Aralık 2012 günü Çin'den başarıyla uzaya fırlatılan Türkiye'nin ikinci milli yer ve gözlem keşif uydusu Göktürk-2’nin Milli başarısını ülke halkı olarak gurur ve heyecanla yaşamıştır.
       Türkiye Cumhuriyeti'nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında göstermiş olduğu bu tarihi başarı, ne yazık ki ODTÜ’ de bulunan bazı şahıslar tarafından sabote edilmek istenmiştir.
     Göktürk-2'nin uzaya fırlatılması törenine, tüm halkımızın coşkuyla katılmaları beklenirken, bilime ve gelişmeye karşı yapılan bu anlamsız protesto eylemini kınıyor ve kamuoyuna ilan ediyoruz.” denildi.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2012-12-27 06:47:02

    Iğdır Üniversitesi rektörlüğünün yayınlamış olduğu AKP yanlısı bu bildiriyi kınıyor ve tarafsız , bilimsel olması gerekirken yandaş olan Iğdır Üniversitesi rektörlüğünü ayıplıyorum. Sözer SAYAN

  2. Guest 2012-12-27 10:58:31

    akp nin yalakalığını yapma işine bak sen

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.