Bu da Evlere Yılbaşı Hindi Servisi

Tarih : 2012-12-28 / Kategori : Genel Haber

Bu da Evlere Yılbaşı Hindi Servisi

    Iğdır'da Yılbaşı hazırlıkları sürürken, uyanık bir satıcı el arabasına doldurduğu canlı hindilerini cadde ve sokakları gezip kapı kapı dolaşarak evlere servis yapıyor.
    Iğdır'da yoğun olarak eskicilerin ve kümes hayvanlarının satıldığı pazarda, yılbaşına birkaç gün kala esnaf yoğun olarak hindi satmayı tercih ederken, yılbaşını fırsat bilen bir vatandaş, kapı kapı dolaşarak evlere canlı hindi servisi yapıyor. Köylerden topladığı kümes hayvanlarını pazarda satarak geçimini sağladığını anlatan Bahri Kara isimli vatandaş, yılbaşında vatandaşların yoğun olarak hindi pişirmeyi tercih etmesini fırsat bilerek hindi satışına ağırlık verdiğini, bu nedenden kapı kapı dolaştığını anlattı. Kara, hindi satışından vatandaşlarının çok memnun olduğunu da belirtti.
    Geçimini köylerden topladığı kümes hayvanlarını kent merkezinde satarak sağladığını anlatan Kara, "Müşterilerim markette satılan tavuktan ziyade benim sattığım tavukları tercih ediyor. Genelde tavuk satıyorum. Ama Yılbaşı yaklaştığı için şimdi hindi daha karlı olduğundan hindi satıyorum" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.