ITSO Başkanı Arslan'dan İlde Yatırım Yapan Firmaya Plaket

Tarih : 2012-12-28 / Kategori : Genel Haber

ITSO Başkanı Arslan'dan İlde Yatırım Yapan Firmaya Plaket

     Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Kamil Arslan kentte yatırım yapan FG Tekstile plaket verdi.
      Almanya,  İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda, Danimarka, Norveç, İsveç, İngiltere ve İsviçre gibi bir çok ülkeye ihraç yapan FG Tekstilin Iğdır’da yaptığı yatırımlardan dolayı plaket vermeyi uygun gördüklerini ifade eden ITSO Başkanı Kamil Arslan, bu firmanın yaptığı yatırım diğer firmalara örnek teşkil etmesinin tek beklentileri olduğunu söyledi.
     FG Tekstil Gurubun Yönetim Kurul Başkanı Fuat Gözacan’da konuşmasında;  üç ülkeye sınır olma avantajını bulunduran Iğdır’da FG Tekstil fabrikalarını hizmete açarak, Türkiye’nin en uç noktası olan ilde planladıkları 2 yıllık bir yatırımla bölgede bin kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını belirtti.
      Gözacan, “FG Tekstil Grubu olarak, Hollanda'nın Başkenti Amsterdam’da yaptığımız projeler ile şehrin çevresini değiştirmeyi planlamaktayız. Burada bu anlamda bir okulda kurduk. Yani yabancı bir ülkedeki şehrin çehresini değiştirmeyi hedeflemeyi amaç edinmiş bir kuruluş, neden kendi ülkesinde Iğdır’da önemli işler yapmasın mantığı ile yola çıkarak yatırım yaptık. Burada bir diğer amacımız da Iğdır'dan insanlarımızı İzmir’deki firmamıza ve Amsterdam’a götürüp buluşturmaktır. Genel anlamda gaye para kazanmak değil sosyal aktiviteler de geliştirmektir” dedi.
    FG Tekstil İşletme Müdürü Demet Sönmez’de “Hedefimiz Iğdır’da ilk işçi sayımızı 150, ikinci etapta mart ayından itibaren 400 işçi ve ilerleyen zamanda ise hedefimiz 600 işçi ile Iğdır’a iş imkanı sağlamak olduğunu” belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.