Mehmet Asker Çağaç Camii İbadete Açıldı

Tarih : 2012-12-29 / Kategori : Genel Haber

Mehmet Asker Çağaç Camii İbadete Açıldı

    Iğdır’a bağlı Yüzbaşılar köyünde H. Abdulbahri Çağaç tarafından Babasının adını taşıyan Mehmet Asker Çağaç camisinin açılışı yapıldı.
    Kur’an-ı Kerim okunarak başlanan cami açılışına Vali Ahmet Pek, İl Müftüsü  Cüneyt Kulaz, İl Jandarma Komutanı Erdem Yılmaz, Defterdar Mehmet Durusoy,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Tarım Müdürü Hüseyin Eraslan, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Buluş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Açılışta konuşan Vali Ahmet Pek, “Açılışı yapılan caminin inşaatını gezip görmüştüm. İnşaat halindeyken bu kadar  kısa bir süre içerisinde yapılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
    Vali Pek, “Bu mübarek Cuma günü böyle güzel bir hayrın yapılmasından duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşıyorum. Bu cami yaptıran hayırsever vatandaşımızdan Allah razı olsun. Allah hayrını kabul etsin, kendisine sağlık ve afiyet nasip etsin. Bu cami hayırlı ve uğurlu olsun, cumanızı tebrik ediyorum.” dedi.
    Daha sonra Mehmet Asker Çağaç’a il Müftülüğü tarafından hazırlanan plaketi Iğdır Valisi Ahmet Pek tarafından takdim edildi.
    İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Camii açılışının hayırlara vesile olmasını diledi. ”Camilerin Kabe-i Muazzamanın şubesi olduklarını belirterek, birlik ve beraberliğin tesis ettiği mekanlar olduğunu belirtti.         Kulaz, Camii’yi yaptıran Çağaç’a Caminin altında Bayanlar için yaptırılan Kur-an kursu salonunu da yaptırdığı için teşekkür etti.
    Açılış töreni Cuma namazıyla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.