Çocuk Gelişim Kursuna Yoğun İlgi

Tarih : 2012-12-31 / Kategori : Eğitim

Çocuk Gelişim  Kursuna Yoğun İlgi

         Iğdır Besti Aydeniz Anadolu Teknik Ve Kiz Meslek Lisesi  bünyesinde açılan Açık lise kapsamındaki Çocuk gelişimi bölümü yüz yüze eğitim ilgi görüyor.
            Açık liseye  devam eden  öğrencilere hafta sonları verilen yüz yüze eğitimle  öğrenciler hem çocuklarını daha bilinçli yetiştiriyor , hem de liseyi bitirdiğinde iş imkanı bulabiliyorlar.
            Okul Müdürü Arif Işık,Okulumuz bünyesinde 10’a yakın kurs açılmış bulunmakta bunların başlıcaları Çocuk Gelişim bölümü, El Sanatları bölümü, İngilizce, Kickboks, Atletizim, Halkoyunları gibi kurslarımız devam etmekte 2012 ve 2013 yılında açmayı planladığımız Giyim üretim teknolojisi, Yiyecek ve İçecek hizmetleri. Güzellik ve Saç bakım hizmetleri kurslarını açmayı planlıyoruz. Geçen yıldan beri Açiık lise kapsamında çocuk gelişimi bölümüne kayıt yaptıran 103 kursiyer mevcut, yeni kayıt yaptıran öğrenci sayımız 46 toplam 149 çocuk gelişimi bölümünde  öğrencimiz  yüz yüze eğitimle kurs görmekte. Bunun yanısıra El sanatları kursu, Son sınıflarımız için Kişisel gelişim Edebiyat kurslarımız devam etmektedir. Kursiyerler Öğretmenlik Yapabilir.Kurs boyunca yüz yüze eğitim alan kursiyerlerimiz liseyi bitirdiklerinde  üniversiteye  sınavsız ve sınavlı girerek öğretmen olabilirler."dedi.
    Okul Müdürü Arif Işık, yüz yüze eğitim de Çocuk gelişimi kursunun bayanların çocuklara daha bilinçli eğitim verilmesini sağlıyor.ayrıca lise mezunu olarak Kız meslek Lisesi diploması alıyorlar."şeklinde konuştu.
       Işık Öğrencilere verilen kursta ; Çocuk Pisikolojisi, Çocuk Gelişimi, Çocuklarda Rusağlığı, Çocuklarda deprasyon, Çocuklarda altını Islatma, Çocuklarda davranış bozuklukları, Sınav Kaygısı, Sınav Korkusu, Çocuklarda davranış bozuklukları, Çocuk pisikolojisi gibi konularda bilgi veriliyor. "dedi.
    Kursiyerlerden Evli ve bir çocuk annesi olduğunu söyleyen Sakine Şıktaş, Liseyi dışarıdan bitirmeye karar verdim.Kız meslek lisesinin Çocuk gelişimi bölümüne kaydoldum. Kurs boyunca çok faydalı bilgiler öğreniyoruz.  "dedi..
    Şıktaş, Bu tür kursları ve yüz yüze eğitimi açma imkanı sağlayan  İl Milli Eğitim müdürlüğüne Okul yönetimine ve Kurs boyunca  bizlere değerli bilgiler vererek bilgimizi artıran değeli öğretmenlerimizede ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.        

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.