Iğdır Üniversitesinde "Gençlik ve Din "Konulu Konferans Verildi

Tarih : 2013-01-04 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesinde

    Iğdır Üniversitesi Yaşayan Kur’an Topluluğu (YAKUT) tarafından Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi Konferans salonunda “Gençlik ve Din” konulu konferans düzenlendi. Aynı programda ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü nedeniyle de hatim duası yapıldı.
    Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurhan Akyüz’ün yanı sıra öğretim elemanları ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel katıldı.
    “Gençlik ve Din” konulu konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Haseki Eğitim Merkezi'nde Arapça ve Tefsir dersleri veren İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel, özellikle İlahiyat Fakültesinde okuyan gençlere çok önemli tavsiyelerde bulundu.
    Gençlerden kendilerini sürekli geliştirmelerini ve her gün düzenli kitap okumalarını isteyen İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel, şöyle devam etti; “Bu gün gelişen ülkeler, eğitime verdikleri önemle dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmişlerdir. Bugün Japonya’nın teknolojide dünyanın en iyi ülkelerinden biri olmasının temel sebebi, eğitime verdikleri önemdendir. Ülkemizde de eğitime verilen önem her geçen gün artmaktadır. Fakat biz hemen hemen hiç kitap okumuyoruz. Kitap okumaya ve kitaplara değer vermiyoruz. İnsanlar kendilerini okuyarak geliştirir. Gelişmenin olmazsa olmazı kitap okumaktır. Bir de İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin mutlaka ama mutlaka Arapça bilmesi şarttır. Hele hele alanlarında çalışacaklarsa bu mesleğin olmazsa olmazı Arapçadır” dedi.
    Daha sonra İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü nedeniyle okunan hatimler için hatim duası yaptı.
    Iğdır Üniversitesi YAKUT’un düzenlediği “Gençlik ve Din” konulu konferans Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi’nin İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel’e üniversite adına hediye takdim etmesi ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.