Okullara Kar Tatili

Tarih : 2013-01-10 / Kategori : Eğitim

Okullara Kar Tatili

        Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı Iğdır’ı da etkisi altına aldı uzun zamandan beri yağmayan kar dün geceden itibaren yağmaya başladı.
          Yağan karla birlikte okullar  valilik kararı ile  bir gün tatil edildi.120 köy yolu kapandı. Karayolları ekipleri Iğdır Doğubayazıt karayolunu açık tutmak için sürekli çalışarak tuzlama çalışması yapıyorlar. İl Özel İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.
            Kar yağışının devam ettiği Iğdır’da kar kalınlığı 25 cm buldu. Kar yağışının ardından vatandaşlar evlerinin  ve iş yerlerinin önünü temizlerken, çocuklarda kartopu oynamaya kardan adam yapmaya başladılar. Çoğu öğrenci okula gittikten sonra okulların tatil olduğunu öğrendiler.
          Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının Perşembe gününe kadar devam edeceğini Cuma günü Iğdır’ı terk edeceğini belirtirken Iğdır beyazlara büründü. Emniyet yetkilileri sürücülerin uzun yola çıkarken mutlaka zincir kullanmalarını zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundular.
    Iğdır’da kar yağışı en çok çiftçileri ve çocukları sevindirdi.         Çocuklar kartopu oynayarak karın tadını çıkarmaya çalıştılar.
    Büyükler ise yılın ilk kardan adamını yaptılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.