Vatandaş Devlet İşbirliği ile Yapılan Okul İnşaatı

Tarih : 2013-01-16 / Kategori : Eğitim

Vatandaş Devlet İşbirliği ile Yapılan Okul İnşaatı

    Aralık ilçesi Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, ilçe merkezi ve köylerde bulunan okullara her fırsatta ziyaretler düzenlenmekte olup bu ziyaretler esnasında eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve ihtiyaçlar gibi çeşitli konularda bilgi alışverişi yapılmaktadır.”dedi.
     Bu ziyaretlerimiz  çerçevesinde Yukarı Topraklı Köyü İlköğretim Okuluna yapılan ziyarette okul müdürü ve öğretmenlerle yapılan görüşmelerde; okulun fiziki olarak öğrencilere yetersiz kaldığı ve ihtiyacı tam olarak karşılayamadığı kanısına varılarak yeni bir okul yapılması için Kaymakamlık olarak geniş kapsamlı çalışma başlatıklarını belirten Kaymakam Ersöz, Şunları kaydetti; Kaymakamlığımızın yoğun çalışmaları sonrasında hayırsever bir iş adamımızın da katkılarıyla, yer-plan-proje çalışmaları tamamlanarak gerekli incelemeler yapılmış ve okulumuzun inşaatına başlanmıştır. Kısa süre içerisinde büyük bir yol katedilerek, çalışmalar Kaymakamlık ve diğer yetkililer tarafından sık sık yerinde kontrol edilmiştir. Bu hummalı çalışma köy halkının da ilgisini çekmiş ve "Okul İnşaatı" olmasının anlaşılması üzerine köy halkına ayrı bir mutluluk vermiştir.
    Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde yapımına başlanan ve geçtiğimiz günlerde çatısı tamamen kapatılan okulumuzun kaba inşaatı tamamen bitirilmiştir.
    5-6-7 ve 8. sınıflara yönelik olarak yapılmakta olan okulumuz; 4 derslik, öğretmenler odası, idareci odası, kütüphane ve lavabolardan oluşmakta olup yaklaşık olarak 120-150 öğrenci kapasitesine sahip olacaktır.
    Okulumuzun 2. yarıyılda eğitim-öğretime tam ve eksiksiz olarak başlaması planlanmakta ve bu kapsamda sıkı bir çalışma yapılmaktadır. şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.