Yeni Mahalle Okulu Kütüphaneye Kavuştu

Tarih : 2013-01-24 / Kategori : Eğitim

Yeni Mahalle Okulu Kütüphaneye Kavuştu

                  Iğdır merkeze bağlı Yenimahalle ilk ve ortaokulu yıllar sonra   Iğdır  İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü  faaliyetleri kapsamında bir kütüphaneye kavuştu.
                Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ve Protokol üyelerinin katılımıyla, Iğdır Yenimahalle’de bulunan Yenimahalle İlkokulu’nda Kütüphane açılışı yapıldı.
               Iğdır Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada “Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü  faaliyetleri kapsamında; Iğdır’da okullar da eğitimlerini sürdüren öğrenciler  arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını artırmak, yardımlaşma bilincini geliştirmek amacıyla, İstanbul ilinde bulunan Yeşil Bahar İlköğretim Okulu ile kurulan irtibat sonucunda, Yeşil Bahar okul öğrencileri tarafından toplanan ve  Iğdır’da bulunan Yenimahalle İlkokulu’na verilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla Iğdır’a getirilmesi sağlanan 460 adet kitap, çeşitli boy ve ebatlarda 200 adet defter ve çeşitli kırtasiye malzemeleri kullanılarak kütüphane oluşturulduğu belirtildi.
             Yeni Mahalle ilköğretim okulunda eğitimleri devam eden öğrencilere gönderilen kırtasiye malzemeleri ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 300 adet Emniyet Müdürlüğü logolu Okul Defteri, Kalem, Kalemtraş ve silgi Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş tarafından öğrencilere dağıtıldı.
                Sınıfları Gezen Vali Ahmet Pek, Çocuklara “sizler bizim geleceğimizsiniz bizler sizin için buradayız sizlerin daha güzel ve kaliteli eğitim görmeniz için her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki sizler okuyun. Bakın İstanbul’dan bir okul  öğrencileri sizlere hediye kitap göndermiş Bu kardeşlik  birlik beraberliğin bir göstergesidir.” dedi.
                 Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, “tüm okullarımızda, gerek kütüphane olsun gerek bilgisayar olsun tüm okullarımızda mevcut durumda. Tüm okullarımızın birer kütüphanesi var ve öğrenciler istedikleri kitaplara rahatça ulaşabiliyorlar.Bu oklumuzda da Emniyet müdürlüğümüzün girişimi ile kütüphane oluşturduk” şeklinde konuştu.
     Daha sonra öğrenciler, koro şeklinde çeşitli marşlar ve türküler söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.