Üniversiteye Hazırlık Resim Kursu

Tarih : 2013-01-28 / Kategori : Eğitim

Üniversiteye Hazırlık Resim Kursu

    Iğdır’a bağlı   Aralık İlçesinde   Kaymakamlık ve Halk Eğitim merkezi bünyesinde Üniversiteye hazırlık resim kursu açıldı.
              Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, “Üniversiteye Hazırlık Resim Kursu” , Güzel Sanatlar Fakültelerinin grafik-resim-heykel-mimarlık gibi bölümlerine  ve Eğitim Fakültelerinin Resim Öğretmenliği bölümlerine, öğrencilerimizin yeteneklerini tanımasını ve bu yeteneklerini geliştirerek hazırlanmasını amaçladıklarını” söyledi.
               Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, ” Bu fakültelerin özel yetenek sınavlarına göre öğrenci almalarından dolayı, öğrencilerimize bu fakültelerin sınavlarına yönelik olarak desen, çizim teknikleri ve canlı modelden desen eğitimi verilmektedir.
     Kursumuz genel olarak 10-11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır, ancak liseden mezun olmuş ve üniversiteye hazırlanmakta olan öğrencilerimiz de katılabilmektedir.  Yapılan bu eğitim, özel yetenekli öğrencilerimizin ilgi ve becerilerine uygun  üniversiteleri kazanarak buralarda eğitimlerini sürdürme imkanı sağlamaktadır.
    Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan fakültelere yapılacak olan başvurularda YGS baraj puanını geçmiş olmak şartı aranmaktadır.     Her üniversitenin yetenek sınavı kendi bünyesinde olmakla birlikte desen, imgesel ve mülakat şeklinde 3 aşamadan oluşmaktadır.     Öğrencilerimiz bu sınavlara girmeye karar vermeleri halinde aynı yıl içerisinde istedikleri sayıda üniversitenin sınavlarına katılabilmektedirler.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.