Anaokulu Öğretmenleri Avrupa'da Staja Gidiyor

Tarih : 2013-02-16 / Kategori : Eğitim

Anaokulu Öğretmenleri Avrupa'da Staja Gidiyor

    18 kişilik öğrenci grubu 03 - 30 Mart tarihleri arasında Almanya Berlin'de staj imkanı bulacak.
    Avrupa Birliği Bakanlığı'nın AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci hareketlilik projeleri çerçevesinde Çankırı Kız Teknik Ve Meslek Lisesi 'ne ait 'Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğrencilerine Avrupa Standartlarında Staj İmkanı Sağlanması '' konulu proje kapsamında 18 kişilik öğrenci grubu 03 Mart 2013 - 30 Mart 2013 tarihleri arasında Almanya Berlin'de staj imkanı bulacak.
    Proje sahibi Çankırı Kız Teknik Ve Meslek Lisesinden staj programına katılacak 6 öğrencinin yanı sıra, Proje Ortakları Malatya İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Iğdır Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesinden altışar öğrencinin oluşturduğu 18 kişilik proje grubu Almanya Berlin' de bulunan 70 yıllık geçmişe sahip, çocuk gelişimi ile ilgili eğitsel faaliyetlerde bulunan ve bünyesinde 14 anaokulu barındıran Mittelholf e.V. de staj programına katılacaklardır. Okul öncesi eğitimin, eğitim kalitesinin ''yetenek, başarı, öğrenme'' üzerindeki etkilerine daha fazla eğildiğimiz günümüzde, Avrupa standartlarını, uygulamalarını inceleme, ülkemiz ile karşılaştırma amacına sahip bu proje ile öğrencilerin çocuk gelişimi ile ilgili vizyonlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir.
    Projenin Almanya'daki programa ilişkin hareketlilik faaliyeti organizasyonunu Econ Eğitim Proje Danışmanlık üstlenirken Kindertagesstatten Berlin Süd-West Eigenbetrieb Von Berlin ev sahibi ortak rolüyle projede yer alacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.