Sağlık Çalışanları Doktor’un Darp Edilmesini Protesto Etti

Tarih : 2013-03-30 / Kategori : Gündem

Sağlık Çalışanları Doktor’un Darp Edilmesini Protesto Etti

      Iğdır Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı evli 1 çocuk babası Dr. Cihan Acı’nın poliklinikte hasta yakınları tarafından dövülmesi, sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.
Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği’nde dün meydana gelen olayda Dr. Cihan Acı, 70 yaşındaki Fatma Doğan’ı muayene etti. Muayeden sonra Fatma Doğan’ın oğlu Nurettin Doğan ve arkadaşı Adem Gültekin, “Anneme niye hakaret ettin?” diyerek 32 yaşındaki doktora odasında saldırdı. Hasta yakınları tarafından dövülen Dr. Acı, görev yaptığı hastanede tedavi altına alınırken, gözaltına alınan saldırganlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
    Sağlık çalışanları bugün saat 10.00’da Devlet Hastanesi önünde toplanarak meslektaşlarına yapılan saldırıyı protesto etti. Devlet Hastanesi’nden Dr. Evren Uygungül, son zamanlarda sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarının artış gösterdiğine işaret etti.

‘DOKTORLAR DAYAĞI HAK EDİYORLAR’ YORUMLARI
    Sağlıkta dönüşüm projesi ile yapılan uygulamalar sayesinde vatandaş ile karşı karşıya getirildiklerini anlatan Dr. Uygungül, şunları söyledi:
    “Gece- gündüz demeden hasta bakmaya zorlayan ve vatandaşın en küçük şikayetinde ‘savunma yaz’ mekanizmasını işleten, ama hiçbir zaman bir teşekkürü öngörmeyen bu sağlık sistemi meyvelerini vermeye başlamıştır. Vatandaş açısından bakıldığında aldığı sağlık hizmetinin kalitesinde azalma, bizler açısından bakıldığında memnun olmayan hastalarımız tarafından uygulanan sözel ya da fiziksel şiddet.
    Ancak burada düşündürücü olan toplumun buna gösterdiği tepki. Çeşitli haber kaynaklarında yer alan ve doktor arkadaşımıza uygulanan şiddetle ilgili bazı yorumları sizlerle paylaşmak istiyorum: ‘Doktorlar hastamızla ilgilenmiyorlar, dayağı hak ediyorlar. Doktorlar hastanede padişah gibiler. Laftan anlamayanın hakkı kötektir. Kim dövmüşse eline koluna sağlık, elleri dert görmesin.’ Şiddet uygulayan şahsın, hiçbir şey olmamış gibi adli makamlardan serbest bırakılmasını öngören hukuksal düzenlenmelerin tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir. Caydırıcı ve cezalandırıcı yeni kanun hükümleri ile en azından bu olayların önüne geçilebilir.”
    Sağlık- Sen Şube Başkanı Fettah Eray Karadağ da “Iğdır’da görev yapan iki ortopedi uzmanından biri olan ve her gün 100’ün üzerinde hasta muayene etmeye çalışan, olağan üstü gayret sarf eden, hastaları için polikinlik, servis ve ameliyathane arasında mekik dokuyan Dr. Cihan Acı’ya ne yazık ki hasta yakınları tarafından menfur bir saldırı gerçekleşmiştir. Doktora yapılan bu saldırı, tüm sağlık çalışanlarını derinden üzmüştür” dedi.
    Iğdır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Bülent Kaya, Kamu Hastaneleri Birliği İdari ve Mali İşler Başkanı Hüseyin Yanardağ’da katıldığı protesto toplantısına katılan personel, açıklamaların ardından görevlerinin başına döndü.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-03-30 08:50:02

    Asıl dayağı hakeden doktorlar değil öyle insanlar.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.