Iğdır’da Turizm Haftası Etkinlikleri

Tarih : 2013-04-18 / Kategori : Gündem

Iğdır’da Turizm Haftası  Etkinlikleri

    Iğdır’da ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında Iğdır Kültür Sarayı bahçesinde tören gerçekleştirildi.
    Iğdır Kültür Sarayı bahçesinde yapılan kutlama programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
    Etkinlik kapsamında stantlar kuruldu. İl Turizm Kültür Müdürlüğü tarafından  ‘Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında yemek yarışmaları, Halkoyunları gösterileri ve  Türkü dinletisi yapıldı. Kafkas ve yöresel halkoyunlarının gösterileri coşkuyla izlendi.
    Iğdır İl Kültür Müdür Osman Engindeniz, Iğdır'da birçok medeniyetlerin bağrında yaşattığını, burada çok köklü bir kültürlerin olduğunu söyledi. Engindeniz, “Anadolu'da tarihi geçmişi olan Iğdır'ın tarihi çok zengindir. Bu gün burada yapılan etkinlikleri ilin tanıtımı açısından önemi büyüktür. Bir tarafımızda Ağrı Dağı, bir tarafımızda Iğdır Ovası ve etrafı tarihi güzelliklerle dolu, insanları ise birlik ve beraberlik içinde bu güzelliğe ayrı bir renk katmaktadır. Doğanın bütün güzelliği ve harikaları burada. Turizm şehri olan Iğdır’a herkesi davet ediyoruz" dedi.
    Iğdır Valisi Ahmet Pek ise; Bu gün herkes burada bir araya toplanarak Iğdır’ın tarihi ve güzelliğinin hep beraber paylaşıldığını,  burada düzenlenen etkinliklerin birlik ve beraberliğin pekişmesinde önemli rol oynadığını belirterek, bu programda kimsenin ayrımcılık yapmadan eğlendiğini söyledi. Ülke değerlerinin herkese yetecek kadar fazla olduğuna dikkat çeken Pek, ''Iğdır'ın son derece güzel ve farklı bir güzelliği var. Biz bunu her fırsatta ve her yerde belirtiyoruz. Burası turist çekecek değerlere sahiptir. Ama bunun var olması yetmiyor. Biz değerlerimizi tanıtmalıyız. Bunun için herkese görev düşüyor ve bu görevimizi yerine getirmeliyiz'' şeklinde konuştu.
    Daha sonra Etkinliğe  katkı sağlayan ve destek veren iş adamlarına ve yemek yarışması ve okullar arası ses yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri protokol tarafından verildi.
        Protokol tarafından stantların gezilmesiyle program sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.