Karayolu Trafik Haftası Kutlandı

Tarih : 2013-05-07 / Kategori : Gündem

Karayolu Trafik Haftası Kutlandı

    Iğdır'da 'Karayolu Trafik Güvenliği Haftası' çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
    Karayolu Trafik Haftası Kültür Sarayı'nda kutlandı. Kutlamaya Iğdır Valisi Ahmet Pek, Daire amirleri, vatandaşlar, sürücüler ve öğrenciler katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, konuşma yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek,  Her yıl olduğu gibi bu yıl da Trafik Haftası ile ilgili kutlama programı tertip edildiğini söyledi. Pek; "Iğdır'da trafik ve trafik güvenliği ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Trafikte yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve trafik ile ilgili eğitimlere dikkat çekmek için bu hafta yapılacak etkinlikler önem arz etmektedir. Bunun sürekli hale getirilmesinin can ve mal güvenliği açısından önemli oluğu düşüncesindeyiz. Daha az kazasız ve sorunsuz bir yıl geçirilmesi dileğiyle meslektaşlarımızın ve Iğdır halkının 'Karayolu Trafik Haftası'nı kutlarım" dedi.
    Vali Ahmet Pek, Trafik Haftası ile ilgili bilgilendirme konuşması yaptı. Pek, “Tüm vatandaşlarımız Trafik kurallarına uyması gerekir, Dünyada Trafik kazasında her yıl yaklaşık 1 Milyon 250 Bin kişi hayatını kaybetmekte yaklaşık 50 milyon kişi ise yaralanmaktadır. Dünyada  trafik kazalarında her gün 25 yaşından küçük 1100 kişi hayatını kaybetmektedir. Kazaların en az gürüldüğü ülkeler ise milli geliri düşük olan ülkelerdir.  Ülkemizde 2012 yılı içerisinde 1,296.636 adet trafik kazası meydana gelmiştir.  Ülkemizde 2012 yılı içerisinde 3,750 kişi trafik kazasında hayatını yitirmiş, 268.102  kişi ise yaralanmıştır. Kazaların 3’te 1’ini hız oluşturmaktadır. Ülkemizde her yıl ortalama 1 Milyon sürücü ve 1. Milyon araç trafiğe çıkmaktadır. Ülkemizde 24 Milyon üzerinde sürücü 17 Milyon üzerinde  kayıtlı araç mevcuttur. İlimizde tescilli araç sayısı ise 24,396 ‘dır.     İlimizde 80 Bin 143 araç trafik ekiplerince kontrol edilmiştir.  2011 yılında ilimizde 601 Kaza 2012 yılı içerisinde ise 527 kaza meydana gelmiştir.“ şeklinde konuştu.
    Yapılan konuşmaların ardından Trafik eğitiminde Yılın Şöförüne, Yılın Polisine, Resim ve siir, Bilgi, dalında birinci olanlara Protokol tarafından teşekkür belgeleri verildi. Daha sonra Atatürk Caddesi üzerinde kurulan Trafik stantı açıldı.  Stanta konuşma yapan Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, “Kazaların olmaması için Trafik levhalarına ve Işıklara uyum sağlayalım. Eğer biz trafik kurallarına yüzde yüz uyum gösterirsek eminimki insan kaybımız daha az olacaktır. İnsan canı çok onemlidir. Bunun için toplumumuzda yaşayan tüm insanların trafik kurallarına harfiyen uymalarını istiyorum.  Çünkü insan hayatı bizim için çok önemlidir. Trafik haftasınında tekrar kutluyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.